2 penaltı, 1 kırmızı kartla gelen 3 puan

Tartışmalı kararların yaşandığı mücadelede Galatasaray VAR uyarısıyla 2 penaltı kazandı. Yine VAR uyarısıyla Çaykur Rizespor sahada 10 kişi kald. Sarı-kırmızılı takım uzatmalarda bulduğu gollerle sahadan 3-2 galip ayrıldı.

2 penaltı, 1 kırmızı kartla gelen 3 puan
11 Mayıs 2019 - 18:20

Spor Toto Süper Lig'in 32. Hafta maçında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan karşılaşma uzun yıllar unutulmayacak anlara sahne oldu.

9. dakikada Onyekuru'nun pasında Feghouli sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada hakem Serkan Çınar VAR uyarısıyla Galatasaray lehine bir penaltı verdi. Diagne'nin vuruşunda top direkten tekrar Senegalli oyuncuya gelince oyun endirekt serbest vuruşla başladı.

45. dakikada Boldrin ile verkaça giren Vedat Muriqi skora eşitlik getirdi: 1-1

İlk yarı bu skorla bittikten sonra 68. dakikada Emre Akbaba Samudio'nun müdahelesiyle ciddi bir şekilde sakatlandı. VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Serkan Çınar Samudio'ya direkt kırmızı kart gösterdi.

76. dakikada Vedat Muriqi'nin pasıyla buluşan Umar Aminu Çaykur Rizespor'u 2-1 öne geçirdi.

90+2'de Galatasaray VAR uyarısıyla ikinci penaltısı kazandı. Atışı kullanan Diagne bu kez Galatasaray'a eşitliği getirdi: 2-2

90+7'de Feghouli'nin yaptığı ortayı kafayla ağlara gönderen Diagne hem takımının üçüncü golünü attı hem de bu sezonki 30. golünü atarak Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan oyuncu ünvanını eline geçirdi.

Maçın geri kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Galatasaray aldığı galibiyetle puanını 66'ya çıkartarak haftayı lider kapattı.

Çaykur Rizespor ise 40 puanda kaldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum