A Milli Takım'ın kapısındaki büyük tehlike

Cuma günü İzlanda’ya yenilerek Dünya Kupası’na katılma hayalini sonlandıran A Milli Takımımızı büyük bir tehlike bekliyor. Elemelerinde bugün oynayacağımız Finlandiya maçı, Nations League ve Euro 2020 elemelerinde torbamızı belirleyecek. Kaybedersek ve Macaristan Faroe'yi yenerse Nations League'de C Ligi'ne, Euro-2020 elemelerinde de 3. torbaya gerileyeceğiz.

A Milli Takım'ın kapısındaki büyük tehlike
09 Ekim 2017 - 12:35 - Güncelleme: 09 Ekim 2017 - 12:37

Bu gece 21.45'te deplasmanda oynayacağı Finlandiya karşılaşmasıyla Türkiye 2018 Dünya Kupası elemelerini sonlandıracak. Bu geceki maçın prestij dışında UEFA Milli Takımlar sıralaması açısından da çok büyük önemi var. 

Bu sıralama yeni başlayacak Nations League'de takımların hangi kategoride yer alacağını belirlemekle kalmayacak, Euro 2020 elemelerine hangi torbadan girileceği de bu sıralamayla ortaya çıkacak.

Türkiye, dünkü maçların ardından sıralamada 25. sırada. Ancak milliler Finlandiya mücadelesini kaybetse bile, maçlarını noktalayan Romanya'yı geçerek 24'üncü sıraya yükselecek. 

Romanya eleme maçlarını 26.057 puanla bitirdi. Türkiye ise yenilirse 26.117 puana ulaşacak. Beraberlikte puanımız 26.537, kazanırsak 27.357 olacak. 

Bu sonuçlar 0-0 ve 1-0'a göre hesaplanan puanlar. Atılacak ve yenecek goller puanlarda küçük oynamalara yol açıyor.

MACALARLAR'A DİKKAT

Dünya Kupası elemelerinde dün gece oynanan karşılaşmaların ardından İskoçya, Romanya, Karadağ ve Slovenya, Türkiye'yi geçme şanslarını kaybetti. Ancak Macaristan Salı günü oynanacak maçın sonucuna göre ülkemizi sıralamada geride bırakabilir. 

Macarlar, konuk edecekleri Faroe'yi yenerlerse 26.486 puana ulaşıyor ve Finlandiya'ya yenilmemiz halinde 24'üncü sırayı alıyor. Türkiye Finlandiya'dan puanla dönerse Macaristan'a da geçilmemeyi garantiliyor.

KAYBETMEMİZ GEREKİYOR

UEFA Milli Takımlar sıralamasında 13-24 arasındaki ülkeler Nations League'de B Ligi'ne girecek. NTV Spor’un haberine göre, bu takımlar EURO 2020 kurasında da ikinci torbada yer alacak. 

Biz, Finlandiya'da kaybeder, Macaristan da Faroe'yi yenerse, 24'üncü sıra Finlandiya'nın olacak ve Türkiye Nations Leage'de C Ligi'ne inecek. Euro 2020 kurasında ikinci torbaya geri dönmek için de C Ligi'nde grubunu lider bitirmesi gerekecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum