Arnavutluk ile deplasmanda karşılaşıyoruz

Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadyumu'nda 22 Mart 2019 Cuma günü oynanacak Arnavutluk - Türkiye mücadelesi TSİ 22.45'te başlayacak. Karşılaşma TRT1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Arnavutluk ile deplasmanda karşılaşıyoruz
17 Mart 2019 - 15:38 - Güncelleme: 22 Mart 2019 - 10:36

A Milli Takımımız 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu ilk maçında yarın gece Arnavutluk'la karşılaşacak.

Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadyumu'nda 22 Mart 2019 Cuma günü oynanacak Arnavutluk - Türkiye mücadelesi TSİ 22.45'te başlayacak. Karşılaşma TRT1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Grubumuzda ayrıca yarın gece Moldova - Fransa, Andorra - İzlanda maçları oynanacak. İki karşılaşma da TSİ 22:45'te başlayacak.

Hakem Almas Stieler

Arnavutluk'un İşkodra kentindeki Loro Boriçi Stadyumu'nda oynanacak ve saat 22.45'te başlayacak müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Karşılaşmada Stieler'in yardımcılıklarını Mike Pickel ve Christian Gittelmann yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi Christian Dingert olacak.

Aday kadroda yeni oyuncular yer aldı

Şenol Güneş tarafından belirlenen A Milli Takımımız'ın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:


Mehmet Topal kadrodan çıkartıldı

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'in 26. Haftası'nda oynanan Fenerbahçe - DG Sivasspor maçının ikinci yarısında sakatlanarak yerini Mehmet Ekici'ye bırakan Mehmet Topal aday kadrodan çıkartıldı. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Topal'la konuştuktan sonra bu karara vardığını açıkladı.

Aday kadroda bir başka sakatlık geçiren futbolcu da Medipol Başakşehirli İrfan Can Kahveci oldu. Sağ kasığından sakatlanan İrfan Can da aday kadrodan çıkartıldı.

Arnavutluk'un kadrosu da açıklandı

22 Mart'ta Loro Boriçi Stadyumu'nda TSİ 22.45'te Türkiye, 25 Mart'ta ise deplasmanda Andorra ile karşılaşacak Arnavutluk'un Teknik Direktör Christian Panucci tarafından belirlenen 24 kişilik aday kadroda şu isimler bulunuyor:

Kaleci:

Etrit Berisha (Atalanta), Alban Hoxha (Partizani Tirana), Thomas Strakosha (Lazio)

Defans:

Arlind Ajeti (Grashoppers), Naser Aliji (Dinamo Bükreş), Ivan Balliu (Metz), Egzon Binaku (Malmö), Berat Djimsiti (Atalanta), Elseid Hysaj (Napoli), Ardian Ismajli (Hajduk Split), Enea Mihaj (Panetolikos), Frederic Veseli (Empoli)

Orta Saha:

Amir Abrashi (Freiburg), Migjen Basha (Aris), Ergys Kaçe (Panathinaikos), Andi Lila (PAS Giannina), Ledian Memushaj (Pescara), Kristi Qose (Ružomberok), Taulant Xhaka (Basel), Kristal Abazaj (Osijek), Eros Grezda (Rangers)

Forvet:

Bekim Balaj (Akhmat Grozny), Armando Sadiku (Lugano), Myrto Uzuni (Lokomotiva)

A Milli Takım'ın 567. sınavı

Arnavutluk maçıyla 567. kez sahaya çıkacak A Milli Takım, 95 yıllık tarihinde 297'si resmi, 269'u özel 566 maçta biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet elde etti. 133 maçta berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 242'si deplasmanda, 244'ü evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere, bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten toplum 741 gol attı, kalesinde 819 gol gördü.

Arnavutluk'la 10 maç yaptık

A Milli Takımımız, Arnavutluk ile bugüne kadar oynadığı 10 maçtan ise 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle ayrıldı. 1970'te oynanan ilk maçta rakibini 2-1 mağlup eden Milli Takımımız, 2017'deki son karşılaşmada ise 3-2 mağlup oldu. Arnavutluk filelerine 10 gol gönderen Ay-Yıldızlılar, kendi ağlarında ise 14 gol gördü.

İkinci maçımız Moldova ile

Milli Takımımız, grupta iç sahadaki ilk maçını ise Moldova ile 25 Mart 2019 Pazartesi günü Eskişehir Yeni Stadyumu'nda saat 20.00'de oynayacak.

EURO 2020 FİNALLERİNE KATILIM HAKKI NASIL ELDE EDİLECEK?

Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar (20 takım), final turnuvasına doğrudan katılma hakkını elde edecek.

Kalan dört takım ise, Mart 2020'de oynanacak UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek takımların oynayacağı play-off karşılaşmaları yoluyla belirlenecek.

Kasım ayı içerisinde grup maçları tamamlanan UEFA Uluslar Ligi'nde kendi liglerindeki gruplarını birinci bitirmiş 16 takım, mevcut durumda play-off müsabakalarına katılma hakkını elde etti. Ancak bu takımlardan grup elemeleri vasıtasıyla UEFA EURO 2020'ye doğrudan katılma hakkı kazanan olduğu takdirde, yerlerini kendi liglerinde en iyi sıralamaya sahip bir sonraki takım alacak. Bir ligden (A-B-C-D) play-off oynayacak yeterli takım sayısına ulaşılamadığı takdirde, başka ligde bulunan ve UEFA Uluslar Ligi genel sıralamasında üstte yer alan ülke, ilgili ligin play-off maçlarına alınacak.



YORUMLAR

  • 0 Yorum