Bilinmeyen yönleriyle Guiliano

Fenerbahçelilerin yıllardır bitmek bilmeyen derdi olan 'ofansif orta saha hastalığı' nihayet şifasını buluyor. Fenerbahçe'nin muhtemel transferi, Zenit'in 2016/17 sezonunda harika performans sergileyen 10 numarası Giuliano olacak.

Bilinmeyen yönleriyle Guiliano
10 Ağustos 2017 - 14:48 - Güncelleme: 11 Ağustos 2017 - 16:26

Giuliano de Paula'nın parlamaya başladığı zamanlar, Internacional'in 2010 yılında Libertadores kazandığı zamanlar. Sambacı, 2. Lig ekibi Parana'dan Internacional'e transfer olmuş ve 2009 yılında Internacional kulübünde düzenli forma şansı bulmaya başladı. O dönem henüz 19 yaşında olan Brezilyalı, ertesi sene -2010 yılında- Internacional için vazgeçilmez bir oyuncu haline geldi.

Internacional, 2010 senesinde kıtanın en büyük kupası olan Libertadores Kupası'nı kazanırken, 13 maçta forma giyen Giuliano 6 gol, 1 asistlik performansı ile takımına büyük bir katkı sağladı.

Oyuncu, Brezilya Serie A'da yine 2010 sezonunda da 29 maçta forma giydi, 6 gol 5 asistlik bir performans sergiledi. Giuliano, özellikle Libertadores gibi uluslararası bir turnuvada yüksek performans gösterince, hem Brezilya hem de Avrupa kulüplerinin ilgi odağı haline geldi.

Ukrayna ekibi Dinipro, transfer savaşını kazandı, kesenin ağzını açtı ve 2011 senesinde 11 Milyon € karşılığında Giuliano'yu transfer etti. Brezilyalı oyuncu, Dnipro ile Avrupa'ya nazaran lig maçlarında daha fazla ön plana çıktı ve 2013/14 sezonu sonunda oyuncusunu 6 Milyon €'ya Gremio'ya sattı.

Gremio formasıyla da 2015 sezonunda yine, yeniden çıkış yapan oyuncu, 2016 yaz sezonunda Zenit kulübüne transfer oldu. Sambacı oyuncu, kariyerinin patlamasını belki de Zenit forması altında yaşadı. 2016/17 sezonunda Zenit için vazgeçilmez bir oyuncu haline dönüşen Giuliano, tıpkı 2010 sezonunda Internacional forması giyerken göstermiş olduğu performansı tekrarlar gibiydi. Oyuncu, sorumluluk alan bir profile sahip. Avrupa Ligi ve Rusya Ligi'nde toplam 36 maça çıkan Brezilyalı 10 numara, 36 karşılaşmada 16 gol, 13 asist ile oynadı. 

Peki Zenit oyuncuyu neden satmak/kiralamak istiyor?

Zenit, bu sezon takıma önemli takviyeler yapıyor. Özellikle Arjantin'e yönelmiş durumdalar. Genç ve gelecekte kar sağlayabilecek oyuncular, Zenit'in hedefinde. Rus ekibi an itibariyle 4 Arjantinli oyuncuyu kadrosuna kattı ve 5. Arjantinli oyuncu için de temaslarına devam ediyor.

Rostov'dan Aleksandr Erokhin, River Plate'den Sebastian Driussi'yi almış olmaları da 10 numara pozisyonu için kadro planlamasına zenginlik katıyor. Driussi'nin ilk 11 başlaması -geleceğe dönük iyi bir yatırım-, Erokhin'in yerli olması sebebiyle de Giuliano'yu kiralamak ya da satmak istiyorlar.

Nasıl bir oyuncu?

Tabiri caizse, Fenerbahçe'nin yıllardır aradığı 10 numara pozisyonuna uygun bir futbolcu. Esasen, 9,5 numara bir futbolcu da diyebiliriz. Delici, teknik, oyun görüşü ve pas isabeti yüksek, sorumluluk almaktan kaçmayan bir karaktere sahip. İçeriye kat eden ve sürekli gol arayan futbolcu tipidir. Uluslararası alanda da tecrübesi olması bir avantaj. Giuliano, Dünya Kupası Elemeleri için Brezilya'nın önümüzdeki aylarda oynayacağı Ekvador, Kolombiya, Bolivya ve Şili maçlarında da forma giyme şansına sahip olacak. Bu davet, onun kariyerinin ne kadar yükselişte olduğunu somut olarak gösteren bir örnek.

''Tite beni aradı ve 10 numara pozisyonu için benden fikir aldı.''

Brezilya Milli Takımı teknik patronu Tite, Giuliano'yu arayarak onu milli takımda oynatmayı düşündüğünü söylemiş ve fikirlerini almış. Brezilya basını ve FIFA'ya röportaj veren Giuliano, bunun kendisi için büyük bir onur olduğunu da dile getirdi.  

ANALİZ: REHA KAZAR

YAĞIZ SABUNCUOĞLU'NUN KALEMİNDEN GIULIANO: "ALEX SONRASI İLK KEZ DOĞRU HAMLE..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum