Bir maçın süresi 60 dakika olabilir

Teknolojinin gelişmesi ve oyuna entegrasyonuyla beraber futbolda her yıl yeni kurallar uygulanmaya başlanıyor. Ancak bu seneki öneriler futbolun temel kurallarını sarsıyor.

Bir maçın süresi 60 dakika olabilir
18 Haziran 2017 - 12:16

Futbol kurallarını belirleyen kurum olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) maç süresinin 60 dakikaya inmesini de kapsayan birçok kural değişiklik önerisini değerlendirmeye alacak. 

60 DAKİKA ÖNERİSİ

Önerilen maddeler arasında en çok ses getiren kural 90 dakikalık futbol maçının 60 dakikaya indirilmesi oldu. Bu kapsamda 90'dan 60'a çekilen sürenin yanında topun oyun alanı dışında kaldığı süre de uzatma olarak 60 dakikaya eklenecek. 

SERBEST VURUŞLARDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ

Ayrıca korner ve serbest vuruş kullanan oyuncular pas vermeden topu kendi kendine oyuna sokması, geri pasta kalecinin topu elle almasıyla penaltı verilmesi, serbest vuruşlarda topun hareketliyken de kullanılması ve penaltı esnasında rakip oyuncunun ceza sahasına erken girmesi halinde penaltının doğrudan verilmesi önerileri değerlendirilecek. 


HAKEME KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE PUAN SİLME CEZASI

Son olarak hakemlerin otoritesini kuvvetlendirmek için de bir öneri alan kurul, futbolcuların saha içerisinde hakemin otoritesini küçük düşüren eylemlerde bulunması karşısında takımlara puan silme cezasını uygulamayı da değerlendirecek. 


YORUMLAR

  • 1 Yorum