Bursaspor tarihi virajda

Yeşil-beyazlılar yarın sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği’nden en az 1 puan alması halinde ligde kalmayı garantileyecek, aksi halde, Çaykur Rizespor’un da kazanması halinde büyük heyecan son haftaya kalacak.

Bursaspor tarihi virajda
27 Mayıs 2017 - 12:59

Spor Toto Süper Lig’de aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan ve Spor Toto Süper Lig’den düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Bursaspor, yarın Gençlerbirliği karşısında tarihinin en önemli 90 dakikalarından birine çıkacak.

Ligde oynadığı son 8 maçtan sadece birinde galibiyet alan ve 7 maçın tamamını kaybederek 8 haftadan 3 puan çıkarabilen Bursaspor yarın sahasında oynayacağı karşılaşmadan en az 1 puan alması halinde Süper Lig’de kalmayı garantileyecek.

Bursaspor, bu maçtan puan çıkaramaması durumunda, Çaykur Rizespor’un Başkent deplasmanında oynayacağı Osmanlıspor maçının sonucuna bakacak. Çaykur Rizespor’un yenilmesi ya da berabere kalması durumunda yeşil-beyazlılar ligin bitimine 1 hafta kala yine düşme tehlikesinden kurtulmuş olacak.

Çaykur Rizespor’un Osmanlıspor’u yenmesi ve Bursaspor’un da Gençlerbirliğ’ne kaybetmesi halinde, Spor Toto Süper Lig’de Adanaspor ve Gaziantepspor’un ardından kümü düşecek üçüncü ekip son hafta maçları ile belli olacak.

Ligin son haftasında Bursaspor deplasmanda, Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek; Çaykur Rizespor ise evinde Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacak.

Yarın Timsah Arena’da oynanacak Bursaspor-Gençlerbirliği maçını hakem Alper Ulusoy yönetecek. Osmanlıspor-Çaykur Rizespor maçının hakemi ise Ümit Öztürk. Her iki karşılaşma da aynı saatte, 16.00’da başlayacak.

Ligde Bursaspor 32. hafta sonunda 35 puanla 15. sırada bulunuyor. 33. haftaya ligin 16. sırasında giren Çaykur Rizspor ise 30 puanda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum