Cengiz'den sonra Yusuf Yazıcı'nın fiyatı belli oldu

Cengiz Ünder’in 13 milyon euroya Roma’ya gitmesi Yusuf Yazıcı’nın da fiyatının belirlenmesine neden oldu.

Cengiz'den sonra Yusuf Yazıcı'nın fiyatı belli oldu
14 Temmuz 2017 - 11:21 - Güncelleme: 14 Temmuz 2017 - 11:43

Geçtiğimiz sezon 700 bin euro bedelle Altınordu’dan Başakşehir’in yolunu tutan Cengiz Ünder, 13 milyon euroluk rekor bonservis bedeli ile İtalyan temsilcisi Roma’ya transfer oluyor. Cengiz’in bu bedelle transfer olması, akıllara Yusuf Yazıcı’yı getirdi.

Geçtiğimiz sezon zaman zaman 10 numara, merkez orta saha, sağ-sol açık bölgelerinde 24 maça çıkan Yazıcı, takıma adına 6 gol, 8 asistlik katkı sağladı. Süre aldığı 1792 dakikada takımı adına başarılı işlere imza atan Yazıcı, geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çekti.

Bu sezon kulübün 50. Yılı olması nedeniyle sezon öncesinden yapılanmaya giden bordo-mavililer, Yusuf Yazıcı’yı takımda tutmak istiyor. Yazıcı, geçtiğimiz sezon istatistiklerinin üzerine katıp edinilebilecek bir başarıya imza atarsa Trabzonspor Kulübü’nün transfer tarihine imza atabilir. Trabzonspor’un bu transfer için belirlediği tutar 20 milyon euro olarak öğrenildi.

VERİLER YUSUF DİYOR

Cengiz Ünder, geçtiğimiz sezon 43 maçta görev aldı. Ünder bu karşılaşmalarda sahada kaldığı 3292 dakikada 9 gol, 7 asistle takımına katkı sağladı.

Yusuf Yazıcı ise Cengiz’e oranla 12 maç daha az forma giydi. 31 maçta bordo-mavililer adına sahaya çıkan genç oyuncu süre aldığı 2267 dakikada 8 gol, 13 asistle takımına katkı sağladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum