Ekpe Udoh Utah Jazz'la imzaladı

Sözleşmesindeki opsiyon hakkını kullanarak NBA takımlarından Utah Jazz’la anlaşan Ekpe Udoh, yeni takımıyla sözleşme imzaladı.

Ekpe Udoh Utah Jazz'la imzaladı
22 Temmuz 2017 - 11:16 - Güncelleme: 22 Temmuz 2017 - 11:22

Fenerbahçe’de geçirdiği 2 sezonun ardından Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu ve Final-Four’un MVP’si unvanlarıyla NBA’in yolunu tutan Ekpe Udoh, yeni takımıyla sözleşme imzaladı.

Oyuncunun Utah’la sözleşme imzaladığı NBA’in resmi internet sitesinden açıklanırken Udoh’un sezon istatistiklerine de yer verildi.

Oyuncu için, EuroLeague şampiyonu ve MVP ifadelerine geniş yankı verilirken elde ettiği başarılar da paylaşıldı.

 

EKPE UDOH’UN BAŞARILARI

Fenerbahçe’ye katıldığı ilk sezonda Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa uzanan Udoh, EuroLeague’de de CSKA’ya karşı final oynama başarısı gösterdi.

Geçtiğimiz sezon elde edilen Basketbol Süper Ligi, Turkish Airlines EuroLeague ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı elde eden Udoh, EuroLeague’de yaptığı 68 blokla blok rekorunu da kırdı. Final-Four’da Fenerbahçe’nin kupayı kazanmasında büyük pay sahibi olan Udoh, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.

EuroLeague’de 13.6 sayı, 8.4 ribaund, 3.6 asist ve 2.6 blok ortalamalarını yakalayan Ekpe, Utah Jazz’da 33 numaralı formayı giyecek. Ekpe Udoh, 2 yıllık anlaşma sağladığı Udoh Jazz'dan 6.5 milyon dolar alacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum