Fenerbahçe Alanya'da mutlak 3 puan hedefliyor

Ersun Yanal'ın eksik ve cezalı oyuncuların yokluğunda Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Andre Ayew, Miha Zajc ve Jailson arasında tercih yapması bekleniyor.

Fenerbahçe Alanya'da mutlak 3 puan hedefliyor
19 Nisan 2019 - 13:43 - Güncelleme: 22 Nisan 2019 - 18:20

Bu akşam Spor Toto Süper Lig'in 29. Haftası'nda deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Galatasaray ile berabere kalan sarı-lacivertli ekip ikinci yarıda bir kişi eksik oynamasına ve 1-0 yenik duruma düşmesine karşın beraberlik golünü atmış, Alper Potuk'la da önemli bir fırsattan yararlanamamıştı.

Kalan 6 maçını da kazanarak ligi 51 puanla bitirmeyi ve zor gözükse de UEFA Avrupa Ligi mücadelesini sürdürmeyi isteyen Fenerbahçe'de Alanya deplasmanı öncesi 3 cezalı, bir de sakat oyuncu bulunuyor.

Ankaragücü deplasmanında kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Mehmet Ekici, Galatasaray maçının ilk yarısında kırmızı kart gören Hasan Ali Kaldırım ve yine Galatasaray derbisinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Roberto Soldado Alanya'da forma giyemeyecekler.

Galatasaray derbisinin son dakikalarında sakatlanan ve kısmi yırtık tespit edilen Victor Moses da pazar günkü karşılaşmada yer alamayacak.

Sakatlığı atlatan Michael Frey ise takımla birlikte çalışmalara katılmıştı.

Ersun Yanal'ın eksik ve cezalı oyuncuların yokluğunda Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Andre Ayew, Miha Zajc ve Jailson arasında tercih yapması bekleniyor.

Alanyaspor'da da eksikler var

Spor Toto Süper Lig'de 38 puanla 6. sırada bulunan Aytemiz Alanyaspor'da Ceyhun Gülselam kırmızı kart cezalısı.

Mbilla Etame, Cenk Ahmet Alkılıç, Papis Cisse ve Josef Sural'ın ise sakatlıkları bulunuyor. Bu oyuncuların karşılaşmada yer alıp almayacağı henüz belli değil.

Ozan Tufan eski takımına karşı

Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın 1999-2000 sezonunda Fenerbahçe forması giymişti. Yine Alanyaspor orta sahasında başarılı performans gösteren Ozan Tufan da devre arasında Fenerbahçe'den kiralanmıştı.

Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı

Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan mücadeleyi sarı-lacivertli takım Andre Ayew ve Michael Frey'in golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor Spor Toto Süper Lig'de 5 kez karşılaştı. Bu maçların 4'ünü Fenerbahçe kazanırken 1 karşılaşma berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli takımın attığı 13 gole Alanyaspor 4 golle yanıt verdi.

2016-2017 sezonunda Süper Lig'e yükselen Aytemiz Alanyaspor'un sahasında oynanan 2 maçı da Fenerbahçe kazandı. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 7 gol attı, 3 gol yedi.

Hakem Suat Arslanboğa

Aytemiz Alanyaspor - Fenerbahçe karşılaşması 21 Nisan Pazar günü Antalya Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanacak. Başlama saati 19:00 olan ve beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak olan mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve İsmail Şencan üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya.

VAR hakemliğini ise Abdülkadir Bitigen üstlenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum