Fenerbahçe'de yol ayrımı

Gelecek sezonda kadrosuna takviyeler yaparak Süper Lig’de ve Avrupa’da ses getirmek isteyen Fenerbahçe’de ayrılık kapıyı çaldı.

Fenerbahçe'de yol ayrımı
27 Mayıs 2017 - 12:31 - Güncelleme: 27 Mayıs 2017 - 12:40

Fenerbahçe, kupasız kapattığı sezonun faturasını oyunculara kesecek. Takıma katkı sağlayamayan oyuncularla gelecek sezon devam edilmeyecek. Gelecek sezon için radikal kararlar alan sarı-lacivertli ekip, birçok isimle yollarını ayıracak.

Sezon arasında kritik dönemde yaşattığı krizlerle gündeme gelen Emenike ve van der Wiel, teklif gelsin veya gelmesin takımda düşünülmeyen isimler. Devre arasında Marsilya ve Sporting Lizbon’un takibine giren Wiel için henüz gelen bir teklif yok.

Rus ve İngiltere’de oynamak istediğini belirten Emenike için, rota belirlenmiş durumda. Oyuncu, Rus veya İngiliz kulüpleriyle anlaşamazsa yerli transferde takas olarak kullanılacak.

KİRALIK DOSYASI

Bu sezon kiralık olarak takıma katılan Fabiano ve Karavaev ile yollar ayrıldı. Oyuncular sezonun tamamlanmasıyla kulüplerine geri dönecekler.

Sow konusunda girişimde bulunmayan Fenerbahçe, oyuncusuna “kulübünü ikna et. Kapı sana her zaman açık” mesajını verdi. Sow transferde kulübü ile bizzat kendi temaslara geçecek.

Jeremain Lens için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, en son 5.5 milyon euro bonservis bedeli ile karşı karşıya kaldı. Oyuncu, menajeri, imza derken 13 milyon euroya çıkan maliyet geri adım attırdı ve oyuncu için kiralık şartları masaya yatırıldı.


VAN PERSIE BELİRSİZLİĞİ

Kuyt’ın emekliliğe ayrılmasının ardından Feyenoord tarafından “dön” çağrısı alan van Persie’nin bu çağrıya nasıl bir cevap vereceği merak konusu. Yüksek maliyeti nedeniyle menajerine kulüp bulması konusunda talimat veren yönetim FFP kıskacında kaynak yaratmak istiyor.

Amerika’dan teklif alan van Persie, Fenerbahçe’den aldığı ücreti alamadığı için ayrılmaya sıcak bakmıyor.

Fenerbahçe formasıyla bu sezon 34 maça çıkan Hollandalı, 14 gol, 4 asistle takıma katkı sağladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum