Fenerbahçe Eljif Elmas için FIFA'ya gidiyor

17 yaşındaki Makedon oyuncu Eljif Elmas’ı transfer görüşmeleri için İstanbul’a getiren Fenerbahçe, oyuncunun yaşı nedeniyle imza aşamasında pürüz yaşıdı. Transfer için Ocak ayını beklemek istemeyen sarı-lacivertli ekip, transferi FIFA’ya taşıma kararı aldı.

Fenerbahçe Eljif Elmas için FIFA'ya gidiyor
17 Temmuz 2017 - 17:06 - Güncelleme: 04 Eylül 2017 - 12:47

Dün akşam saatlerinde transfer görüşmesi için İstanbul’a gelen Eljif Elmas’ın 17 yaşında olması transfere farklı bir boyut kazandırdı.

FIFA ve UEFA kuralları gereği 18 yaşından küçük olan oyuncuların uluslararası transferine izin verilmiyor. Oyuncunun 25 Eylül’de 18 yaşını dolduracak olması, transfer sezonunun 8 Eylül’de tamamlanmasıyla birlikte transfer için Ocak ayını işaret etti.   

OCAK’TA PROFESYONEL İMZA

Eljif Elmas’ın yaşından dolayı 15 günle Fenerbahçe’ye yaz döneminde transfer olması FIFA kuralları nedeniyle mümkün görünmüyor. Fenerbahçe bu gelişme sonrasında oyuncuyla 25 Temmuz’da amatör, ocak ayında ise profesyonel sözleşme imzalayacak.

FIFA’YA TAŞINIYOR

Eljif Elmas’ın 15 günle profesyonel imza atamayacak olması Fenerbahçe’yi harekete geçirdi. Oyuncuya birçok Avrupa takımından teklif gelmesi Fenerbahçe’yi endişeye düşürürken, sarı-lacivertli ekip transfer için FIFA’dan özel izin talep etti. FIFA’dan izin çıkmaması durumunda Fenerbahçe, önce amatör, ardından ocak ayında profesyonel imza atacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum