Fenerbahçe Gazişehir Gaziantep maçı ne zaman saat kaçta ?

Yeni transferleriyle dikkat çeken Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 Sezonu'nun ilk maçında kendi sahasında ligin yeni ekibi Gazişehir Gaziantep ile mücadele edecek. Fenerbahçe Gazişehir Gaziantep maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda ? Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe Gazişehir Gaziantep maçı ne zaman saat kaçta ?
10 Ağustos 2019 - 19:29 - Güncelleme: 26 Ağustos 2019 - 13:44

Yeni transferleriyle dikkat çeken Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de 2019-2020 Sezonu'nun ilk maçında kendi sahasında ligin yeni ekibi Gazişehir Gaziantep ile mücadele edecek.

19 Ağustos Pazartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20:00. 

Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler. Kardeşler'in yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Hakan Yemişken yapacaklar. Dördüncü hakem ise Serkan Tokat. Karşılaşmada VAR hakemi olarak Yaşar Kemal Uğurlu, AVAR hakemi olarak ise Kerem Ersoy görev yapacaklar.

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki 2011'inci maçı

1959 yılında Türkiye Milli Ligi adı altında başlayan, daha sonra Türkiye Birinci Ligi, ardından da Türkiye Süper Ligi isimlerini alan ligimizde 62. sezon bu hafta oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

Geride kalan 61 sezonda Fenerbahçe en çok maç yapan, en çok galibiyet alan, en çok beraberlik alan, en çok gol atan ve en çok puan toplayan takım unvanlarını elinde bulunduruyor.

Sarı-lacivertli ekip 21 Şubat 1959 tarihinde oynadığı ve 3-1 kazandığı Ankaragücü maçıyla başlayan lig serüveninde şimdiye kadar 71 farklı takımla 2010 karşılaşmaya çıktı. Bu maçların 1145'ini kazanan Fenerbahçe, 532 maçtan beraberlikle, 333 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe 2010 maçta 3555 gol atarken, 1739 gol yedi. 

Yeni sezon öncesi 8 hazırlık maçı oynadı

Sezonu 1 Temmuz'da Samandıra'da açan Fenerbahçe 3-13 Temmuz tarihleri arasında Düzce Topuk Yaylası Serkan Acar Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdürmüştü. 

Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar:

13 Temmuz - Boluspor 2-0 / Moses, Tolga Ciğerci (pen)

18 Temmuz  - Bursaspor 2-0 / Vedat Muriqi (2)

22 Temmuz - Wolfsburg 1-1 / Vedat Muriqi

25 Temmuz - Hertha Berlin 1-2 / Allahyar Sayyadmanesh

30 Temmuz - Bayern Münih (Audi Cup) 1-6 / Max Kruse

31 Temmuz - Real Madrid veya Tottenham (Audi Cup) 3-5 / Garry Rodrigues, Nabil Dirar, Ozan Tufan

7 Ağustos - Cagliari 2-2 / Emre Belözoğlu, Ozan Tufan

10 Ağustos - Sivasspor (Cumhuriyet Kupası) 1-2 / Max Kruse

A Takım'daki oyuncular:

Kaleciler: Altay Bayındır, Harun Tekin, Carlos Kameni, Erten Ersu, Oytun Özdoğan

Savunma: Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, Murat Sağlam, Abdulcebrail Akbulut, Batuhan Yılmaz, Ömer Çakı, Deniz Yılmaz, Okan Turp, Matthijas Zanka Jörgensen

Orta saha: Nabil Dirar, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan, Jailson, Tolgay Arslan, Mehmet Ekici, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc, Tolga Ciğerci, Alper Potuk, Victor Moses, Muhammet Gümüşkaya, Deniz Türüç

Forvet: Maxmilian Kruse, Vedat Muriqi, Allahyar Sayyadhamanesh, Yusuf Mert Tunç, Garry Rodrigues

Teknik direktör: Ersun Yanal

Yeni transferler: Emre Belözoğlu, Max Kruse, Vedat Muriqi, Murat Sağlam, Allahyar Sayyadmanesh, Altay Bayındır, Yasir Subaşı, Garry Rodrigues, Deniz Türüç, Matthias Zanka Jörgensen 

Gidenler: Mathieu Valbuena, Roberto Soldado, Şener Özbayraklı, Roman Neustadter, Andre Ayew, Yassine Benzia, Islam Slimani, Mehmet Topal, Oğuz Kaan Güçtekin, Mahsun Çapkan, Burak Albayrak, Eljif Elmas, Barış Alıcı, Berke Özer, Martin Skrtel, Ahmethan Köse, Michael Frey

Durumu belirsiz olanlar: Volkan Demirel, İsmail Köybaşı

Eski Fenerbahçeli Moussa Sow Gazişehir kadrosunda

Süper Lig'deki 71. takım Gazişehir

1988 yılında kurulan Gazişehir Gaziantep 2018-2019 sezonunda Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Hatayspor'u yenerek Süper Lig'e yükseldi. Gaziantep ekibi Süper Lig'de mücadele edecek 72. takım olacak.

Gazişehir Gaziantep teknik direktörlüğe Romen çalıştırıcı Marius Sumudica'yı getirdi.

Hazırlık maçlarında İstanbulspor'u 2-1 yenen Gazişehir; Rapid Bükreş'e 2-1, Sepehan'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 4-0 ve Al Wakrah'a 1-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Senegalli forvet Moussa Sow da kırmızı-siyahlı ekibin formasını giyiyor.

Gaziantep ekibinin kadrosuna kattığı oyuncular da şöyle: 



YORUMLAR

  • 0 Yorum