Fenerbahçe hedef erken gol bulmak

Andorra ile oynanan milli maçta 90 dakika görev yapan, ancak Moldova deplasmanında forma giymeyen Kaptan Emre Belözoğlu ise ağrıları geçmediği için Alanya’ya götülmedi.

Fenerbahçe hedef erken gol bulmak
14 Eylül 2019 - 17:42 - Güncelleme: 15 Eylül 2019 - 14:22

Milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından Süper Lig 4. Hafta karşılaşmalarıyla devam ediyor.

Haftanın en önemli mücadelesinde lider Aytemiz Alanyaspor'la ikinci sıradaki Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

16 Eylül Pazartesi günü Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20:00.

Hakem Halis Özkahya

beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak olan mücadelenin hakemi Halis Özkahya. Özkahya'nın yardımcılıklarını Volkan Ahmet Narinç ve Asım Yusuf Öz üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Cihan Aydın, VAR hakemi Suat Arslanboğa, AVAR hakemi ise İbrahim Çağlar Uyarcan.

İki takım da formda

Erol Bulut yönetimindeki ev sahibi Aytemiz Alanyaspor ilk üç haftada sırasıyla; İM Kayserispor'u 1-0, Kasımpaşa'yı 4-1 ve BTC Türk Yeni Malatyaspor'u da 3-2 mağlup ederek 9 puanla liderlik koltuğuna oturmuştu.

Fenerbahçe ise Gazişehir Gaziantep'i 5-0 ve Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek ilk iki haftayı lider kapatmış, 3. Hafta'da ise kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal  oyuncularından rakip sahada pres yapmalarını isterken golü erken bulmanın da öemini vurguladı.

Luiz Gustavo sahada

Bu zorlu karşılaşma öncesi Aytemiz Alanyaspor'da Lokman Gör ile kaleci Haydar Yılmaz'ın sakatlıkları bulunuyor.

Fenerbahçe'de ise sakatlığı süren Hasan Ali Kaldırım forma giyemeyecek. Sakatlıklarını atlatan ve takımla çalışmalara başlayan Victor Moses ile Mauricio Isla da bu karşılaşmada yer alamayacaklar.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın yeni transferlerden Adil Rami'ye bu maçta ilk onbirde şans vermesi beklenmiyor. Bursaspor'la oynanan hazırlık maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan bir başka yeni transfer Luiz Gustavo ise onbirdeki yerini alabilecek.

Mehmet Ekici liste dışı kaldı

TFF'ye bildirilen 28 kişilik listede bulunmayan Mehmet Ekici; sezonun ilk yarısında oynanacak Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarında Fenerbahçe forması giyemeyecek.

Emre Belözoğlu'nun ağrıları geçmedi

Andorra ile oynanan milli maçta 90 dakika görev yapan, ancak Moldova deplasmanında forma giymeyen Kaptan Emre Belözoğlu ise ağrıları geçmediği için Alanya’ya götülmedi.

Fenerbahçe’nin Alanya kafilesinde şu futbolcular bulunuyor:

Harun, Altay, Sadık, Zanka, Serdar Aziz, Adil Rami,  Murat Sağlam, Dirar, Jailson, Luiz Gustavo, Ozan, Tolga Ciğerci, Tolgay, Miha Zajc, Alper, Kruse, Ferdi, Deniz Türüç, Rodrigues, Vedat Muriqi, Mevlüt.

İki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Muhtemel onbirler

Aytemiz Alanyaspor: Marafona - Juanfran, Welinton, Caulker, N'Sakala - Ceyhun Gülselam (1), Siopis - Efecan, Bakasetas (1), Junior Fernandes (2) - Papiss Cisse (3)

Yacinne Bammou (1)

Fenerbahçe: Altay Bayındır - Ozan Tufan, Zanka, Jailson, Nabil Dirar (2) - Luiz Gustavo, Tolga Ciğerci - Deniz Türüç, Max Kruse, Garry Rodrigues (1) - Vedat Muriqi (2)

Victor Moses (1), Ferdi Kadıoğlu (1), Emre Belözoğlu (1)

Not: Parantez içindeki rakamlar futbolcuların Süper Lig'de bu sezon attığı gol sayısını gösterir.

Milli oyuncular döndü

Sarı-lacivertli takımda; Emre Belözoğlu, Ozan Tufan, Deniz Türüç, Vedat Muriqi, Nabil Dirar, Miha Zajc ve Zanka milli maçlarda görev yapmışlardı.

Emre Andorra maçıyla birlikte 100. kez A Milli olurken, Ozan Tufan ve Deniz Türüç milli maçlarda gol atma başarısı gösterdiler. Vedat Muriqi de Kosova formasıyla Çekya ve İngiltere maçlarında toplam 2 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Kaleci Altay Bayındır İngiltere ile oynanan U21 maçında 90 dakika forma giyerken, Murat Sağlam yedek beklemişti.

Ferdi Kadıoğlu ise Hollanda U21 Takımı'nın Kıbrıs Rum Kesimi U21 Takımı'nı 5-1 yendiği Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında 27 dakika görev yapmıştı.

Aytemiz Alanyaspor'da ise takımın tecrübeli ismi Efecan Karacan A Milli Takım aday kadrosuna çağrılmış ancak Andorra ve Moldova maçlarında süre almamıştı.

Ozan Tufan eski takımına karşı

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Aytemiz Alanyaspor'da oynayan Ozan Tufan bu karşılaşmada eski takımına karşı mücadele edecek. Milli futbolcunun sakatlıktan yeni kurtulan Şilili Mauricio Isla'nın yokluğunda bu maçta da sağ bek olarak görev yapması bekleniyor.

Erol Bulut Fenerbahçe'de forma giydi

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut eski bir Fenerbahçeli. Almanya doğumlu olan 44 yaşındaki Bulut, sol bek ve sol stoper olarak 1995-1999 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giymişti.

Süper Lig'de 7. kez karşılaşacaklar

Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe Süper Lig tarihinde 7. kez karşı karşıya geliyorlar.

2016-2017 Sezonu'nda Süper Lig'e yükselen Akdeniz ekibiyle oynanan 6 karşılaşmada Fenerbahçe'nin 4 galibiyeti bulunuyor. 1 karşılaşmadan Alanyaspor galip ayrılırken, 1 mücadele de berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin attığı 13 gole Aytemiz Alanyaspor 5 golle yanıt verdi.

Fenerbahçe Alanyaspor'u 10-3 mağlup etmişti

Süper Lig'de 7. kez karşı karşıya gelecek olan iki takım 2007-2008 Sezonu'nda Türkiye Kupası 3. Kademe C Grubu maçında karşılaştı. 23 Ocak 2008 günü Alanya Milli Egemenlik Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 10-3 gibi farklı bir skorla kazanan sarı-lacivertli takım aynı zamanda resmi maçlarda tarihinin en çok gol attığı mücadeleyi de oynamış oldu.

Bu tarihi maçta Fenerbahçe'nin gollerini; Mehmet Aurelio (2), Kemal Aslan, Mateja Kezman (4), İlhan Parlak (2) ve Colin Kazım Richards kaydetmişti.

Alanyaspor 2007-2008 Sezonu'nda Türkiye 2. Ligi 2. Grup'ta mücadele ediyordu.

Süper Lig'de 4. Hafta'nın programı da şöyle:

YORUMLAR

  • 0 Yorum