Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz oldu

Avusturya ekibi 1-0'ın rövanşını farklı alarak 3. ön eleme turuna yükseldi.

Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz oldu
20 Temmuz 2017 - 22:18 - Güncelleme: 22 Temmuz 2017 - 10:36

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turundaki rakibi Avusturya'nın Sturm Graz takımı oldu.

Geçtiğimic Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonrası Fenerbahçe, Sturm Graz-Mladost Podgorica eşleşmesinin galibiyle eşleşmişti.

Bu gece oynanan  2. önleme turu rövanş maçında Karadağ ekibi Mladost Podgorica'yı 3-0 mağlup eden Sturm Graz Sarı-Lacivertliler'in rakibi oldu.

Karadağ temsilcisi ilk karşılaşmayı 1-0 kazanmasına karşın kendi evindeki maçta üstünlüğünü koruyamadı ve daha ilk yarıda 2-0 yenik duruma düştü.

1909'da kurulan ve renkleri siyah-beyaz olan Sturm Graz'ın golleri 33. dakikada Torsten Röcher, 39. dakikada Phillip Zulechner ve 46. dakikada Deni Alar'dan geldi.

3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi olan Sturm Graz dikkat edilmesi gereken bir takım. Geçen sezon Salzburg ve Austria Wien'in ardından ligi üçüncü sırada bitiren Sturm Graz'ı Avusturyalı Franco Foda çalıştırıyor.

Geçen sezon 37 maçta 17 gol atıp 4 asist yapan Hırvat forvet Deni Alar takımın en tehlikeli ismi.

Hazırlık döneminde CSKA Moskova'yı 2-1 mağlup eden Graz daha sonra oynadığı üç maçta galibiyet alamadı.

Fenerbahçe Sturm Graz'la ilk maçı 27 Temmuz Perşembe günü Avusturya'da, rövanşı ise 3 Ağustos'ta İstanbl'da oynayacak.

KONYASPOR GRUPLARDAN BAŞLIYOR

UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiz Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor ise kupaya doğrudan grup karşılaşmalarıyla başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum