Fenerbahçe - Zenit maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Sarı-lacivertli ekip 44 yıllık Avrupa Kupaları tarihinde 4 Rus ekibiyle eşleşti ve 8 maç oynadı. Peki Fenerbahçe - Zenit maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Fenerbahçe - Zenit maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?
12 Ocak 2019 - 12:42 - Güncelleme: 11 Şubat 2019 - 11:13

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe'nin Son 32 Turu'ndaki rakibi Rusya ekibi Zenit St. Petersburg oldu. Sarı-Lacivertliler ilk maçı 12 Şubat’ta evinde, rövanş maçını ise 21 Şubat’ta deplasmanda oynanacak.

UEFA'nın İsviçre Nyon kentindeki merkezinde yapılan kura çekiminde Fenerbahçe'yi Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar, Dış İlişkiler Sorumlusu Ece Uysaler ve Medya Sorumlusu Arif Kalem temsil etmişti.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda eşleştiği Rusya'nın Zenit St.Petersburg takımı, maçlarını 68 bin 134 kişi kapasiteli Krestovsky Stadyumu'nda oynayan Zenit 1925 yılında kurulmuş. 
2 aydır resmi maç yapmıyor
2 ay ara verilen Rusya Premier Ligi'nin lideri durumunda bulunan ve son iki lig maçında deplasmanda Arsenal Tula'ya 4-2, kendi evinde de Rubin Kazan'a 2-1 mağlup olan Zenit'i 42 yaşındaki Sergei Semak çalıştırıyor.

Mavi-beyazlı Rus ekibi son resmi maçını 9 Aralık'ta Rubin Kazan'a karşı oynamıştı. Zenit 12 Şubat'taki Fenerbahçe karşılaşmasına kadar resmi maç yapmayacak.

Mavi-beyazlı ekip son hazırlık maçında Norveç temsilcisi Sarpsborg'u 2-1 mağlup etmişti.

4-0'a 8-1'le karşılık vermişti

Slavia Prag, Bordeaux ve FC Kophenag'ın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi C Grubu'na 11 puanla lider olarak tamamlayan Zenit, 3. Öneleme Turu'nda Belarus ekibi Dinamo Minsk'e 4-0 mağlup olduğu ilk maçın ardından önemli bir sürprize imza atarak 8-1 yenerek elemişti.

Play-Off Turu'nda ise Norveç'in Molde takımını ilk maçta 3-1 mağlup etmiş, deplasmanda oynanan rövanş maçını 2-1 kaybetmesine karşın gruplara kalmayı başarmıştı.

Önemli oyunculara sahip

Rusya Milli Takımı'ndan da tanıdığımız Lunev'in kalesini koruduğu Zenit'in en önemli oyuncuları forvet Artem Dzyuba, bir başka forvet Arjantinli Driussi ve 2014 Dünya Kupası'nda öne çıkan Kokorin.

Zenit'in orta sahasının beyni İtalyan Claudio Marchisio. 32 yaşındaki yıldız futbolcu bu sezon 14 maçta 2 gole imza atmış durumda. 

Orta sahada ayrıca Rus Oleg Shatov, Erokhin ve Kuzyaev ve Slovak Robert Mak gibi isimler yer alıyor.

Rus takımının savunma göbeğinde yıllar boyu Premier Lig'de forma giymiş Sırp oyuncu Borislav Ivanovic bulunuyor.

Eski Fenerbahçeli Neto da Zenit'te

Geçen sezon kiralık olarak Fenerbahçe'de oynayan Portekizli Luis Neto da Zenit'te Ivanovic'in partneri olarak forma giyiyor.

Ara transfer döneminde Arjantinli Leonard Paredes'i Paris SG'e satan Zenit, kadrosunu Barrios, Azmoun ve Rasitsky ile güçlendirdi. Ancak Barrios ve Azmoun'un Fenerbahçe karşısında forma giymesi beklenmiyor.

Fenerbahçe - Zenit maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Fenerbahçe, Zenit St. Petersburg ile ilk maçı 12 Şubat Salı günü 20:55'te Ülker Stadyumu'nda karşılaşacak.

Bu maçın rövanşı ise 21 Şubat Perşembe akşamı TSİ 20:55'te Rusya'da oynayacak. İ

İki karşılaşma da UEFA Avrupa Ligi'nin Türkiye yayın haklarını elinde bulunduran beIN Sports tarafından naklen yayınlanacak.

Hakem Fransız Buquet

Fenerbahçe ile Rusya ekibi Zenit arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçını Fransa Futbol Federasyonu'ndan Ruddy Buquet yönetecek. Buquet’in yardımcılıklarını Guillaume Debart ve Julien Pacelli yaparken, Amaury Delerue ve Jerome Miguelgorry ise ilave yardımcı hakem olarak görev alacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Cyril Mugnier olacak.

Listeye 3 yeni isim eklendi

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda temsil edecek olan Fenerbahçe ara transfer döneminin ardından 3 yeni oyuncuyu ekleyerek UEFA'ya listelerini gönderdi.

12 Şubat'ta Kadıköy'de Rus ekibi Zenit St. Petersburg'u konuk edecek olan Fenerbahçe; grup aşamalarındaki isimler dışında 3 yeni transfer, Victor Moses, Sadık Çiftpınar ve Tolgay Arslan da listeye ekledi.

Takımların ancak 3 yeni isim ekleme hakkı bulunduğu için yeni transferlerden Serdar Aziz ve Miha Zajc'la birlikte Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar gibi önemli isimler listede kendilerine yer bulamadı.

Rus takımlarıyla 8 kez karşılaştı

Sarı-lacivertli ekip 44 yıllık Avrupa Kupaları tarihinde 4 Rus ekibiyle eşleşti ve 8 maç oynadı. 

Fenerbahçe; Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükseldiği 2007-2008 sezonunda CSKA Moskova ile aynı grupta yer aldı. Moskova'daki ilk maç 2-2 sonuçlanırken, sarı-lacivertli ekip rövanşı 3-1 kazandı.

Fenerbahçe'nin ikinci kez eşleştiği Rus ekibi Spartak Moskova'ydı. 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Spartak Moskova'ya ilk maçta 2-1 yenildi. Rövanştaki 1-1'lik skorla Fenerbahçe kupadan elendi.

Sarı-lacivertli ekip 2015-16 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi son 32 Turu'nda Lokomotiv Moskova'yla eşleşmiş ve 2-0, 1-1'lik sonuçlarla tur atlamıştı.

2016-2017 sezonunda ise bir başka Rus ekibi FC Krasnodar'la karşılaşan Fenerbahçe iki maçı da 1-0 kaybederek UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'ndan elenmişti.

Damien Comolli: Çok fazla Brezilyalı oyuncusu olan bir takım

Öte yandan Fenerbahçe'nin rakibi Zenit için sarı-lacivertli kulübün sportif direktörü Damien Comolli şunları söyledi:

“Bu sezon çok iyi bir sene geçiriyorlar. Geçen yıl geçirdikleri kötü sezonun ardından iyi bir geri dönüş sağladılar. Her zaman iyi futbolcuları olan özellikle çok fazla Brezilyalı futbolcusu olan bir takım. Ayrıca 21 Şubat’ta oraya gittiğimizde hava çok soğuk olacak. Bunu da mutlaka aklımızda bulundurmamız gerekiyor. Aynı zamanda yeni bir statta oynayacağız. Dünya Kupası için inşa edilen bir stat. Bu bizim için gerçekten çok iyi bir durum, kaliteli bir zeminde oynayacağız."
"Rusya’da kışın genellikle zeminlerin durumu sıkıntılı olabilir ama biz iyi bir zeminde oynayacağız. Biz o maça kadar onlara göre daha fazla maç yapmış olacağız. Rus ve Ukrayna takımlarının sık karşılaştığı bir sıkıntı bu. Avrupa turnuvalarında yer alırken şubat ayında henüz sezonun ikinci yarısını açmamış oluyorlar. Bütün oyuncular, hocalar bu kuranın zor olduğunu biliyorlardır. Kolay olmayacak.” 

Fotoğraflar: Zenit St. Petersburg resmi sitesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum