Galatasaray Bursa'da geri döndü

Galatasaray, Süper Lig'in 6.hafta maçında Bursaspor'u geri dönüş yaparak 2-1 mağlup etti.

Galatasaray Bursa'da geri döndü
24 Eylül 2017 - 21:22

Bursa golü buldu

Galatasaray'ın zorlu deplasmanında oyuna iyi başlayan taraf ev sahibi Bursaspor oldu. Güçlü orta sahasıyla rakibinin savunma bağlantılarını kesmeyi hedefleyen Bursaspor, rakip kalede etkili olmaya erkenden başladı. İlk 10 dakikalık bölüm geride kaldıktan sonra ise art arta çok ilginç olaylar olmaya başladı. Önce Younes Belhanda ile rakip kalede çok etkili bir pozisyon bulan Galatasaray, bundan bir dakika sonra bu kez Bafetimbi Gomis'in etkili şutuyla Bursaspor kalesinde etkili oldu ancak Harun Tekin iki pozisyonda da topun ağlara gitmesini engelledi. Sarı-Kırmızılılar'ın rakip kalede etkili olmaya başladığı anlarda Bursaspor sürpriz bir gol buldu. 14.dakikada soldan gelişen kontra atakta topu kale ağzında önünde bulan Delarge, topu ağlara göndererek takımını Galatasaray karşısında 1-0 öne geçirdi.

Karşılıklı pozisyonlar

Golün şokunu hemen atlatmak isteyen Galatasaray, uzun toplarla rakip yarı sahaya geçmeye çalıştı. Ndiaye-Fernando-Belhanda üçlüsünün birbirine çok yaklaşmasından dolayı sıkıntılar yaşayan Galatasaray, kalesinde pozisyonlar bulmaya başladı. Bursa bu pozisyonlardan yararlanamazken, 30.dakikadan itibaren kontrol yeniden Galatasaray'a geçti. Önce Tolga Ciğerci, ardından Bafetimbi Gomis ile orta-kafa organizasyonuna giren Sarı-Kırmızılı ekip, bu fırsatlardan gol çıkarmayı başaramadı. Bu dakikalarda özellikle Latovlevici'nin kanadından etkili olmak isteyen Cimbom, kalesinde hızlı hücumlarda gördü ancak maçın ilk 45 dakikası 1-0'lık Bursaspor üstünlüğü ile sonuçlandı.

Yok artık Tudor

Maçın ikinci yarısı ise heyecan verici görüntülere sahne oldu. 46.dakikadan itibaren rakip yarı sahada baskı kurmayı başaran ve pozisyon bulmaya çalışan Galatasaray, normal düzeniyle rakibinden daha iyi oynamaya başladı. Garry Rodrigues ve Gomis ile pozisyonlara giren Cimbom, bu fırsatları gole çeviremedi. 64.dakikada Igor Tudor, iki bekini birden oyundan alarak, Feghouli ve Yasin'i oyuna sürdü.

Geri dönüş

Bu dakikadan sonra oyun tamamen Galatasaray'ın kontrolüne geçti. Önce dönen toptan Sophiane Feghouli'nin klas golü ile beraberliği bulan Galatasaray, ardından sürpriz golcüsü Tolga Ciğerci ile skoru 2-1'e getirdi. Baskısıyla rakibini boğan Cimbom, geriye düştüğü Bursa deplasmanında 2-1 kazanmayı başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum