Galatasaray'ın rakibi Benfica'ya yakından bakış

Ligde son 4 maçını kazanan Benfica Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 5-1 yenilerek sezonun en ağır mağlubiyetini almıştı.

Galatasaray'ın rakibi Benfica'ya yakından bakış
17 Aralık 2018 - 16:58 - Güncelleme: 07 Ocak 2019 - 19:50

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray Son 32 Turu'nda Portekiz'in Benfica takımıyla eşleşti.

Sarı-kırmızılı ekip Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda, Benfica ise E Grubu'nda üçüncü olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazanmışlardı.

Ligde üçüncü sırada

Portekiz Premier Ligi'nde lider Porto'nun 4 puan gerisinde 35 puanla 3. sırada yer alan Benfica, Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu'nda Fenerbahçe ile eşleşmiş ve sahasında 1-0 kazandığı maçın rövanşında İstanbul'da aldığı 1-1'lik beraberlikle tur atlamıştı.

Portekiz temsilcisi Bayern Münih, Ajax ve AEK'nın yer aldığı Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda da üçüncü sırayı alırken 7 puan toplayabilmişti.

Kupa canavarı

1904 yılında kurulan Benfica, maçlarını 65 bin 647 kişi kapasiteli Estadio Luz (Işık Stadyumu)'nda oynuyor.

2 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanan Benfica'nın 36 lig, 26 Portekiz kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Rui Vitoria'nın yerine Bruno Laje

2015 yılından beri takımı çalıştıran 48 yaşındaki Portekizli teknik direktör Rui Vitoria'nın görevine 2 Ocak'taki Portimonense yenilgisinin ardından son verildi. Teknik direktörlüğe ise geçici olarak Benfica'nın ikinci takımını çalıştıran Bruno Laje getirildi. 

Ligde son 5 maçını kazandıktan sonra Portimonense deplasmanında beklenmedik bir mağlubiyet alan Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde de Bayern Münih'e 5-1 yenilerek sezonun en ağır mağlubiyetini almıştı.

Benfica Bruno Laje göreve geldikten sonra oynadığı ilk lig maçında kendi sahasında Rio Ave ile karşılaştı.

20 dakika içinde 2-0 yenik duruma düşen kırmızı-beyazlı ekip daha sonra maçtan 4-2 galip ayrılmayı başardı.

Kırmızı-beyazlı ekip Rui Vitoria ile ilk iki sezonda 2 lig şampiyonluğu, 1 Portekiz Kupası ve 2 Portekiz Süper Kupası kazandıktan sonra geçen sezonu başarısız tamamlamıştı.

Savunmada tehlikeli ikim isim var

Benfica'nın kalesini Alman file bekçisi Viachimidos koruyor. Savunmadaki iki isim Grimaldi ve Andre Almeida geriden gelip skora katkı yapan önemli isimler.

İki hareketli isim Pizzi ve Cervi

29 yaşındaki orta saha oyuncusu Pizzi takımın aynı zamanda en tehlikeli oyuncularından birisi. Portekizli oyuncu bu sezon forma giydiği 29 resmi maçta 7 gol, 8 asistlik katkı sağlamış durumda.

Arjantinli Cervi de son derece hareketli ve çabuk oyunuyla rakiplere sıkıntı yaratan bir oyuncu.

Hücum hattı çok güçlü değil

Benfica'nın hücum hattında ise Brezilyalı Jonas, İsviçre Milli Takımı'nın santrforu Haris Seferovic ve Portekizli Rafa Silva öne çıkıyor.

Bir başka önemli silah da Arjantinli forvet Eduardo Salvio.

Ancak bu oyunculara karşın Benfica'nın hücum gücünün çok güçlü olduğunu söylemek zor.

Talisca'yı Çin'e sattılar

Benfica daha önce iki sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak oynayan Anderson Talisca'yı bu sezon içersinde Çin Süper Ligi takımı Guangzhou'ya satmıştı.

Galatasaray - Benfica maçı ne zaman, hangi kanalda ?

Galatasaray Benfica'yla ilk maçı 14 Şubat 2019 Perşembe günü 20:55'te Türk Telekom Stadı'nda, rövanşı ise 21 Aralık Perşembe günü TSİ 23:00'te Lizbon'daki Luz Stadyumu'nda oynayacak.

Bu iki karşılaşma da UEFA Avrupa Ligi'nin yayıncısı beIN Sports'tan naklen ekranlara gelecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum