Heyecan fırtınası Fenerbahçe'nin

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada 5 kırmızı kart çıkarken, teknik direktör Şenol Güneş tribüne gönderildi.

Heyecan fırtınası Fenerbahçe'nin
23 Eylül 2017 - 19:32 - Güncelleme: 24 Eylül 2017 - 03:09

Ev sahibi Fenerbahçe karşılaşmaya 4-2-3-1 formasyonu ile başladı. Teknik direktör Aykut Kocaman, sakatlıkları bulunan Martin Skrtel yerine Roman Neustadter ve Nabil Dirar yerine Mehmet Ekici'ye forma şansı verdi. Konuk ekip Beşiktaş'ta karşılaşmaya 4-2-3-1 formasyonu ile mücadeleye başlarken sağ bek krizini ise tecrübeli yıldızı Gary Medel'e savunmada şans vererek çözdü.

Kadıköy'de olaylı ilk yarı

Nefesleri kesen maç Ali Palabıyık'ın ilk düdüğü ile başladı. Mücadele Beşiktaş'ın kazandığı korner vuruşlarıyla başladı. İlk dakikalarda ev sahibi Fenerbahçe oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalıştı.

 

Ön alandaki baskıyı kırmayı başaran siyah beyazlı ekip hazırlık pasları yaparak rakip kaleye gitmeye çalıştı. Maçın ilk tehlikesi sarı lacivertli ekipten geldi, sol kanattan bomboş bir ceza alanına sokulan Hasan Ali, son çizgiye indi ve pasını çıkarmak yerine dar açıdan vuruşunu yaptı. Direk dibindeki Fabri topu ayaklarıyla çıkarttı.

Mücadelenin 18'inci dakikasında Fenerbahçe penaltı kazandı. Fenerbahçe atağında rakip yarı sahanın ortalarından içeriye doldurulan topa Janssen hareketlendi, hemen arkasındaki Medel onun üzerine yüklenince hakem penaltı kararını verdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Guliano, Fabri'nin sağına doğru sert bir vuruş yaptı.

İspanyol kaleci köşeyi tahmin etse de gole engel olmadı ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. 23.dakikada yaşanan gerginlik sonrası Beşiktaş'ta Oğuzhan ile Fenerbahçe'de Vincent Janssen sarı kart gören isimler oldu.

Kadıköy'de gerginlik giderek artarken her faul sonrası oyuncular arasında tartışmalar yaşandı. 32.dakikada Quaresma'nın serbest vuruştan ayak dışıyla yaptığı ortada Pepe'nin kafayla çevirdiği topa kale önünde bomboş durumdaki Atiba kafayı vurdu. Top direğin dibinden dışarı gitti.

Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin 43.dakikasında Quaresma kırmızı kart gördü. Pozisyonun 2 dakika öncesinde sarı kart gören Portekizli yıldız, Mehmet Ekici'ye faul yaptı ve ikinci karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

45.dakika da bu seferde Fenerbahçe lehine bir kırmızı kart çıktı. Beşiktaş atağında Cenk Tosun gole giderken Neto ceza sahası dışında son adam konumundayken rakibini rakibini düşürdü.

 

 

Hakem Ali Palabıyık, Neto'ya doğrudan kırmızı kartını çıkarttı ve iki takımda 10 kişi kalmış oldu. Kadıköy'de ortalık iyice karışsa da nefes kesen maçta ilk yarı sona erdi. Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarı nefesleri kesti

Kadıköy'de karşılaşmanın ikinci yarısı konuk ekibin santra vuruşu ile başladı. Şenol Güneş oyuncu değişikliğinde bulunmazken , Aykut Kocaman, Mehmet Ekici-Mehmet Topal değişikliğine giderek stoper eksiğini kapattı.

İkinci yarı, ilk yarıya göre daha düşük bir tempoyla başladı. İlk 15 dakika da Beşiktaş oyunu Fenerbahçe yarı alanına yıktı. Sarı-Lacivertliler tüm hatlarıyla savunmaya çekilip, kontra ataklarla etkili olmak istedi.

Karşılaşmanın 61. dakikasında Beşiktaş ofsayta takıldı. Oğuzhan 'ın savunma arkasına doldurduğu top Atiba'nın kafasından sekip Negredo'ya geldi. İspanyol golcü karşı karşıya pozisyonda ağları sarstı ancak öncesinde bayrak havalandı.

65.dakikada tehlikeli bir pozisyon gelişti, Oğuzhan'ın kullandığı köşe vuruşunda Cenk Tosun müthiş bir kafa vuruşu yaptı, ağlara doğru giden topu Kameni inanılmaz çıkardı. 67.dakikada maçın hakemi Ali Palabıyık, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'i itirazları sounucunda tribünlere gönderdi. 

74.dakikada Hasan Ali Kaldırım rakip yarı alanda yerde kaldı. Oyuna devam edemedi ve yerini İsmail Köybaşı'na bıraktı. Mücadelenin 76.dakikasında Ozan Tufan boş kaleye atamadı. Sarı lacivertlilerin kontra atağında Alper sol kanattan ceza alanına sokuldu ve son çizgiden pasını çıkardı, Fabri'yi geçen topa kale çizgisi önünde boş durumdaki Ozan dokundu. Direğe çarpan top, Fabri'de kaldı.

85.dakikada Fenerbahçe bir penaltı daha kazandı. Kontra atağında Alper'in taşıdığı topu Janssen aldı ve ceza alanına sokulan Guliano'yu gördü. Brezilyalı oyuncunun şutunda Atiba'nın eline çarpan top sonrası hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. İkinci sarı kartını gören Atiba, takımını 9 kişi bıraktı. Topun başına geçen Vincent Janssen sert bir vuruşla ağları sarstı ve farkı 2'ye çıkardı.

Golün ardından hemen atağa çıkan Beşiktaş, sol kanattan açılan orta sonrası Negredo topu Ryan Babel'e indirdi. Düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Babel nefes kesen maçta skoru 2-1'e getirdi.

88.dakikada orta sahada gelişen ikili mücadelede Oğuzhan'ın ayağına tehlikeli şekilde giren İsmail Köybaşı, doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fenerbahçe'de 9 kişi kaldı.

Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave edildi ancak daha fazla gol sesi çıkmadı ve nefes kesen derbiyi Fenerbahçe 2-1 kazandı. Karşılaşmanın bitiminden sonra hakem Ali Palabıyık Oğuzhan'ı ikinci sarı kartını ardından da kırmızı kartını gösterdi ve derbi 5 kırmızı kart, üç gol, iki penaltı ile tarihe geçmiş oldu... 

Halil Mert Afacan / futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum