İşte tüm yönleriyle Edin Visca

Fenerbahçe’nin Lens’in yerine kadrosuna katmayı planladığı 27 yaşındaki Bosna Hersekli futbolcu Brezilya 2014 Dünya Kupası deneyimi ve ülkesindeki Yılın Futbolcusu unvanı ile dikkat çekiyor.

İşte tüm yönleriyle Edin Visca
23 Haziran 2017 - 15:33 - Güncelleme: 23 Haziran 2017 - 15:43

Fenerbahçe’nin imza atmaya çok yaklaştığı kanat oyuncusu Edin Visca, Medipol Başakşehir formasını giydiği 6 sezonluk dönemde kariyerinde çok önemli başarılara imza attı.

SAVAŞIN ORTASINDA ÇOCUKLUK

Çocukluğunun erken yaşları Bosna savaşının tam ortasında geçen Bosna Hersekli oyuncu futbola 19 yaşında, ülkesinde Zeljeznicar takımında başladı. İki sezon oynadığı Zeljeznicar’ın ardından, o dönemki adı Büyükşehir Belediye Kulübü olan Medipol Başakşehir’e transfer olan Edin Visca, olgunluk dönemine burada ulaştı.

22 YAŞINDA BAŞAKŞEHİR’E GELDİ

İlk sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Başakşehir’de, 33’ü ligde olmak üzere 40 resmi maça çıktı. Bir sonraki sezon yine Süper Lig’de 27 maçta görev yaptı. Başakşehir sezon sonunda TFF 1. Lig’e düştü. 2013-2014 sezonunda yeniden şampiyon olarak Süper Lig’e yükselecekleri TFF 1. Lig’de 35 maç oynadı.

BREZİLYA’DA DÜNYA KUPASI HEYECANI

2014 yazı, Edin Visca’nın kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası finallerine katılan Bosna Hersek Milli Takımı’nın kanat oyuncusu olarak 2 önemli maça çıktı genç oyuncu. Edin Visca’nın Brezilya’da formasını giydiği maçlarda Bosna Hersek Milli Takımı Arjantin’e 2-1 yenildi, İran’ı ise 3-1 yendi.




“İNANILMAZ BİR TECRÜBE”

Bosna Hersekli oyuncu, Four Four Two dergisine verdiği röportajda Dünya Kupası deneyimini şöyle anlatıyordu: “Rüya gibiydi! Sadece benim değil, her futbolcunun en büyük hayali bu olmalı. Maracana’da maça çıkmak, Lionel Messi gibi bir dünya yıldızına karşı mücadele etmek inanılmaz bir tecrübeydi. Aldığımız sonuçlar ne kadar kötü olursa olsun, Bosna Hersek’i orada temsil etmek son derece gurur verici bir şeydi.”

ZIDANE VE AVCI HAYRANI

Aynı röportajda, çocukluğunda Zinedine Zidane’a hayran olduğunu vurgulayan futbolcu, performansında Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın büyük payı olduğunu vurgulayarak, “Beni Türkiye’ye o getirdi. Oyuncularla iletişimi çok iyi. Bu, futbolda birçok şeyden çok daha önemli” diyordu.

BOSNA HERSEK’TE YILIN FUTBOLCUSU

Edin Visca, Dünya Kupası sonrasında, 2015 yılında Bosna Hersek’te Yılın Futbolcusu unvanına layık görülerek kariyerine önemli bir halka daha ekledi.

“NEREDE GÖREV VARSA OYNARIM”

Başakşehir’e transfer olmadan önce hep sol kanatta oynadığını, burada ise daha çok sağ kanatta forma giydiğini belirten futbolcu, bundan şikâyetçi olmadığını belirtirken, “Benim için ikisi de aynı. Profesyonel bir futbolcunun böyle bir tercih hakkı olduğunu sanmıyorum. Hocam takımıma nerede katkı vereceğimi düşünürse beni orada oynatır, ben de sahaya çıkıp verdiği görevleri yerine getirmeye çalışırım” diyordu.




Başakşehir formasıyla son 3 sezondur tüm lig maçlarına eksiksiz çıkan Edin Visca, geride kalan sezonu toplam 43 resmi karşılaşmada 10 gol ve 10 asistlik performansla tamamladı. Medipol Başakşehir, Edin Visca ile 17 Ağustos 2016’da 4 yıllık yeni sözleşme imzalayarak sözleşme süresini 2020’ye uzatmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum