Kadın millilerimiz de bileti kaptı

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Çekya'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası klasman maçında Slovakya'yı mağlup ederek 2018 Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Kadın millilerimiz de bileti kaptı
24 Haziran 2017 - 17:43 - Güncelleme: 24 Haziran 2017 - 17:47

Prag Arena'da oynanan karşılaşmada Kadın Milli Takımımız Slovakya’yı 72-56 mağlup ederek gelecek sene düzenlenecek dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı. 

Grup maçlarında Slovakya, İtalya ve Belarus'u yenerek çeyrek finale gelen milliler, çeyrek finalde Yunanistan'a elenerek madalya umudunu kaybetmişti. 

2017 yılında İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmak için Slovakya'yı mutlaka yenmesi gereken maçta Ay-yıldızlılar, rakibini mağlup etme başarısını gösterdi. 

Milli takım karşılaşma boyunca oyunun hakimiyetini elinde bulundurdu. Kadın Millilerimiz ilk çeyreği 16-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü devam ettiren milliler soyunma odasına 32-28 önde girdi.

Üçüncü periyotta tamamen üstünlüğü alan milli takımımız farkı açmaya başladı. Bu çeyreği de 57-39 önde kapatan bayanlarımız, son periyotta da başa baş oyun sergiledi. 

Bulduğu sayılarla farkın azalmasına izin vermeyen Kadın Milli Takımımız maçtan 72-56 galip ayrılarak dünya kupası biletini de kapmış oldu. 

Millilerimiz turnuvada İtalya’yı yenen Letonya ile yarın 5.’lik mücadelesinde karşılaşacak. 

Bu arada maçın 4. dakikasında sakatlık geçiren Bahar, hastaneye kaldırıldı. Tecrübeli oyuncunun yüzüne, ribaund mücadelesinde Slovakyalı Romana Vynuchalava'nın dizi isabet etti.

Aldığı darbeyle yere düşen Bahar'a ilk müdahale saha içinde yapıldı. Başı döndüğü için ayağa kalkamayan 28 yaşındaki basketbolcu, sedyeyle oyun alanını terk etti ve hastaneye götürüldü. 



YORUMLAR

  • 0 Yorum