Kocaman: İlk maça oranla iyiydik

Sarı–lacivertli takımın teknik patronu Aykut Kocaman, Sporting Lizbon karşısında, ilk hazırlık maçlarına oranla 65-75 dakikalık bölümde son derece iyi olduklarını ifade etti.

Kocaman: İlk maça oranla iyiydik
13 Temmuz 2017 - 01:50

Sezon öncesi ikinci hazırlık maçında Lozan’da Sporting Lizbon'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe’de karşılaşma sonrası açıklamalar yapan teknik direktör Aykut Kocaman, İsviçre'de birbirinden zorlu hazırlık maçları oynayacaklarını söyledi. 

Sarı-lacivertli takımın hocası, “Bugün ilk hazırlık maçına oranla özellikle 65-75 dakikalık bölüm son derece iyiydi” derken, temel problemlerinden birinin duran toplar olduğunu vurguladı. 

Kocaman, takımının maçın son bölümüne kadar oynadığı atak futbolun son derece iyi olduğuna kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, bir soru üzerine hazırlık maçlarında amaçlarının hem oyunu oturtmak hem de oyuncuların fiziksel gelişimlerini tamamlamaya çalışmak olduğunu dile getirdi.

“ÜSTÜNE KOYACAĞIZ”

Bu maçların eksiklikleri göstereceğini söyleyen Aykut Kocaman, “Bir taraftan var olan oyuncu grubuyla tamamlayacağımız şeyler var, bir taraftan da transferle tamamlayacağımız şeyler var. Her zaman olduğu gibi bu maçlar da o verileri bize verecek” diye konuştu. 

Kocaman, geçmiş yıllardan süregelen öz güven eksikliğini nasıl kapatacakları şeklindeki bir soruya, “Bunlar biraz uzun soluklu konuşulacak şeyler. Ama 70 dakikalık takım son derece kuvvetli bir takım gibi gözüküyor. Bu takım en az üstüne yüzde 30, yüzde 35, yüzde 40 daha koyacak. Esas olan yoldan dönmemek. Tabii buradaki öz güven de en önemli parametrelerden birisi olacak bizi yukarı çıkaran” cevabını verdi. 

MAÇIN ADAMI VELBUENA

Öte yandan, maçın adamı seçilen Fenerbahçeli Mathieu Valbuena'ya İsviçre saati hediye edildi.

Valbuena yaptığı açıklamada, “En önemli nokta benim maçın adamı seçilmem değil, takımın gelişimi. İlk oynadığımız Juventus Bükreş maçıyla kıyaslarsak bu maçtaki gelişimimizi biz takım içinde görüyoruz. Bu maçtan da mağlubiyetle ayrıldık. Ancak temel nokta bizim şu anda göstermiş olduğumuz bu gelişim. Özellikle ilk yarıda çok iyi bir görüntü ortaya koyduk. Takım halinde oynadık. İyi bir blok olmayı başardık saha içerisinde. Bu gelişime devam etmemiz gerekiyor. Bizim için kıymetli nokta bu” şeklinde konuştu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum