Konya direndi, Marsilya kazandı

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Marsilya, temsilcimiz Konyaspor'u evinde 1-0 mağlup etti.

Konya direndi, Marsilya kazandı
15 Eylül 2017 - 00:58

Mücadeleye ev sahibi Marsilya 4-3-3 formasyonula başlarken, Mustafa Reşit Akçay Süper Lig'deki taktiğini değiştirmedi, 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıkan Yeşil Beyazlı ekibin forvet hattında yeni transfer Malick Evouna'ya görev verildi.

İlk yarı durgun geçti

Maçın ilk tehlikesi ev sahibinden geldi. 7'nci dakikada Konyaspor atağa çıkarken topu kaptırdı. Payet sol çizgiye inip ortayı açtı, topla buluşan Sanson'un şutu az farkla dışarıya gitti. İlk yarının Konyaspor lehine en net pozisyonu dakikalar 12'yi gösterirken Evouna'dan geldi. Kaleci ile karşı karşıya kalan golcü futbolcu topu yan ağlara nişanladı. Geriye kalan yarım saatlik bölümde tempo düştü. Ev sahibi ekibin tehlikeli atakları olsa da skor değişmedi ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Marsilya hızlı başladı, Konya cevap veremedi

İkinci yarıya hızlı başlayan Marsilya golü çok erken buldu. 48.dakikada Payet'in ortasında Rami kafayla fileler buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Konyaspor gol için girişimlerde bulunsada aradığı golü bulamadı ve karşılaşma Marsilya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyetle Marsilya bu sezonki ilk Avrupa Ligi galibiyetini kazanıp 3 puanı hanesini yazdırırken, temsilcimiz Konyaspor ilk maçında puan alamadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum