Lucescu'dan Burak Yılmaz ve Mert Günok açıklaması

Lucescu "Enes'in sağlık problemi var, Burak Yılmaz'ı almak istiyordum ama kulübüyle olan olaylardan dolayı mümkün olmadı. Umut Bulut var ama 34 yaşında. Bulamadım ama çok iyi bir ekibim var." şeklinde konuştu.

Lucescu'dan Burak Yılmaz ve Mert Günok açıklaması
16 Kasım 2018 - 19:10 - Güncelleme: 17 Kasım 2018 - 17:15

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yarın akşam oynanacak İsveç maçı öncesi Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'taki son karşılaşma öncesi takımı gençleştirdiklerini ifade eden Rumen teknik adam; "Oynadığımız her maç çok önemli, hepsi. Yeni bir ekip yarattık, doğru. Avrupa'nın en genç milli takımıyız, bu geleceğin bu takıma ait olduğunu gösterir." yorumunda bulundu.

"Hepsi bir seviyeye geldi"

Lucescu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir senedir bu arkadaşlarla çalışıyoruz. Hepsi bir seviyeye geldi, kendi takımlarında 11 çıkmaya başladı. Cengiz gibi, Okay gibi, Çağlar gibi oyuncular bir çalışmayla bir yere çıktı. Bundan önceki ekip bir yere getirdi ama orta yaş durumu vardı."

"Burada olamaması üzücü"

Lucescu'nun takımın formda ismi Emre Akbaba'nın sakatlığı konusundaki yorumları da şöyle oldu: ''Emre Akbaba bizim için önemli bir oyuncuydu. Burada olamaması bizim için üzücü. Mehmet Topal da sakatlıktan çıktı. Yanımızda ama ondan faydalanamayacağız. Yazık...''

"Burak Yılmaz'ı almak istiyordum ama..."

Burak ve Enes konusuna da değinen Rumen çalıştırıcı; "Enes'in sağlık problemi var, Burak Yılmaz'ı almak istiyordum ama kulübüyle olan olaylardan dolayı mümkün olmadı. Umut Bulut var ama 34 yaşında. Bulamadım ama çok iyi bir ekibim var." şeklinde konuştu.

"Mert birkaç hata yaptığı için almadık şimdilik..."

Lider Başakşehir'in kalecisi Mert'le ilgili de konuşan Lucescu; "Mert Günok'u almayı düşünüyorduk ama doğal olarak kariyerine 28-29 yaşında başladı. Birkaç hata yaptığı için almadık şimdilik. Mert'e kapıları kapatmadık. Böyle oynamaya devam ederse elbette alacağız. Sinan Bolat şu an Belçika'nın en iyi kalecisi. Serkan takımının yıllardır banko oyuncusu. 3. kalecimiz de Bursa'da." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu genç ekiple devam edeceğiz"

Lucescu sözlerini şöyle noktaladı: ''İzlanda, Hırvatistan ve Ukrayna maçlarını farklı bir ekiple oynadık. Sonra daha yeni bir ekip denemesine girdik. Sonuçlardan çok yeni ekip yaratmayı düşünüyorduk, yarattık da. Artık bu genç ekiple devam edeceğiz. Asıl hedefimiz, bu grupla bir yerlere gitmek ve önümüzdeki Avrupa Şampiyonası elemelerinde bir sonuç elde etmek."

YORUMLAR

  • 0 Yorum