Milliler'den güzel başlangıç

EURO 2020 Elemeleri ilk maçında Arnavutluk'u deplasmanda Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yenen A Milli Takımımız H Grubu'na iyi bir başlangıç yaptı.

Milliler'den güzel başlangıç
23 Mart 2019 - 00:27

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki ilk maçında Arnavutluk ile İşkodra'da karşı karşıya geldi.

Karşılaşma boyunca iki takım da net pozisyon bulmakta zorlanırken A Millilerimiz rakibinden daha iyi savunma yapıp eline geçirdiği fırsatları kullanmayı başardı.

Mücadelenin 21. dakikasında organize gelişen bir atağımızda ceza alanı içinde Cent Tosun Burak Yılmaz'ı gördü. Burak da topu düzelttikten sonra sert bir vuruşla köşeden filelere gönderdi: 0-1

İkinci yarıya başlarken Milli Takımımız'da Gökhan Gönül'ün yerine Mehmet Zeki Çelik oyuna dahil oldu.

Hakan Çalhanoğlu'ndan mükemmel gol

55. dakikada Hakan Çalhanoğlu orta sahadan aldığı topla rakiplerini geçti ve ceza alanı dışından çok güzel bir şutla skoru 2-0 yaptı.

65. dakikada sakatlanan Emre Belözoğlu yerini ilk kez A Milli olan Dorukhan Toköz'e bıraktı.

84. dakikada Burak Yılmaz'ın iki rakibini geçerek attığı gol, yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdığı için geçersiz sayıldı.

88. dakikada Arnavutluk'un maç boyunca geliştirdiği en önemli atakta Hysaj'ın ceza alanı içinde sert vuruşunu Mert Günok uçarak kurtardı.

88. dakikada Burak Yılmaz'ın yerine Deniz Türüç oyuna dahil oldu.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve A Milli Takımımız İşkodra'dan 3 gol ve 3 puanla ayrılmayı başardı.

Fransa ve İzlanda da galip

Grubumuzda oynanan diğer maçlarda İzlanda deplasmanda Andorra'yı 2-0, Fransa da Moldova'yı 4-12'lik sonuçlarla mağlup ettiler.

Pazartesi günü Moldova ile oynuyoruz

A Milli Takımımız 25 Mart Pazartesi akşamı saat 21:00'de Eskişehir'de Moldova ile gruptaki ikinci maçını oynayacak.

Bu karşılaşma da TRT1'den naklen ekranlara gelecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum