Milliler'den ikide iki bekliyoruz

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda bu akşam (25 Mart 2019 Pazartesi) yapılacak Türkiye - Moldova milli maçın başlama saati 20.00 olarak açıklandı. Bu karşılaşmayı TRT1 naklen ekranlara getirecek. Mücadelenin hakemi Ukraynalı Boiko.

Milliler'den ikide iki bekliyoruz
25 Mart 2019 - 16:02 - Güncelleme: 25 Mart 2019 - 16:11

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'na deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 yenerek başlayan A Milli Takımımız'ın ikinci rakibi Moldova.

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda bu akşam (25 Mart 2019 Pazartesi) yapılacak Türkiye - Moldova milli maçın başlama saati 20.00 olarak açıklandı. Bu karşılaşmayı TRT1 naklen ekranlara getirecek.

Grubundaki ilk iç saha maçına Eskişehir'de çıkacak A Milli Takım, Eskişehir Yeni Stadyumu'ndaki ilk karşılaşmasını 27 Mart 2017'de Moldova ile oynamış ve bu özel karşılaşmayı 3-1 kazanmıştı.

Hakem Ukraynalı Boiko

Grubumuzdaki ikinci karşılaşmamız olan Moldova sınavını Ukrayna Futbol Federasyonu'ndan Sergii Boiko yönetecek.

 Eskişehir Yeni Stadyum'unda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada düdük çalacak Sergii Boiko'nun yardımcılıklarını Semen Shlonchak ve Igor Alokhin üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mykola Balakin olacak.

A Milli Takım'ın 568. sınavı

Moldova maçıyla 568. kez sahaya çıkacak A Milli Takım, 96 yıllık tarihinde, 298'i resmi, 269'u özel 566 maç oynadı. Biri hükmen olmak üzere 213 galibiyet elde etti. 133 maçta berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 243'ü deplasmanda, 244'ü evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere, bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten toplam 743 gol attı, kalesinde 819 gol gördü.

Rakibimiz Moldova'yı tanıyalım

Önceleri Romanya ve SSCB'nin bir parçası olan Moldova'da Futbol Federasyonu ülkenin bağımsızlığının ardından kuruldu. 1993'te UEFA'ya, ertesi yıl da FIFA'ya üye olan Moldova, ilk millî maçını 1991 yılında Kişinev'de Gürcistan'la oynadı ve karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

Moldova Millî Takımı, bugüne kadar hiçbir önemli uluslararası futbol organizasyonuna katılamadı. Bugüne kadarki en farklı galibiyetini 5-0'lık skorla Pakistan'ı yenerek elde eden Moldova, İsveç'e 6 Haziran 2001 tarihinde Göteborg'da oynadığı maçta 6-0 mağlup olarak en ağır yenilgisine uğradı. 
Teknik direktörlüğünü Alexandru Spiridon'un yaptığı Moldova Millî Takımı, iç saha maçlarını Kişinev'deki 10 bin kişilik Zimbru Stadı'nda oynuyor.

Son dönemde iyi değiller

Moldova, beşinci torbanın son sırasından girdiği 2018 Dünya Kupası elemelerinde de 10 maçı sadece iki beraberlikle son sırada tamamladı. İrlanda Cumhuriyeti, Sırbistan, Galler, Avusturya ve Gürcistan'la eşleşmişler, takımın aşına bir kez daha Igor Dobrovolski'yi getirmişlerdi.

Deplasmanda Galler'e   4-0 yenilerek başladıkları elemelerde evlerinde Sırbistan'a 3-0, İrlanda Cumhuriyeti'ne de 3-1 mağlup oldular. İlk puanlarını 12 Kasım'da 1-1'lik beraberlikle döndükleri Gürcistan deplasmanından çıkardılar.

Deplasmanda Avusturya'ya 2-0 yenildikten sonra evlerinde Gürcistan'la 2-2 berabere kaldılar. Grubun dört güçlü takımıyla oynadıkları son dört maçı gol bile atamadan yenik bitirdiler ve sonuncu oldular.

Moldova, son sınavını UEFA Uluslar D Ligi'nde verdi ancak kendi kalibresindeki rakipleriyle girdiği mücadelede de ancak üçüncü olabildi. 2. Grup'ta Belarus, Lüksemburg ve San Marino ile eşleşen Moldova'da bu süreci teknik direktör olarak Alexandru Spiridon yönetti.

Belarus'un 14 puanla birinci, Lüksemburg'un 10 puanla ikinci olduğu grupta Moldova iki galibiyet, üç beraberlikle dokuz puan toplayabildi. San Marino ise altı maçını da kaybederek ve gol atamadan 16 gol yiyerek sonuncu oldu.

Grup maçlarına Lüksemburg'a deplasmanda 4-0 yenilerek başlayan Moldova, ardından evinde Belarus'la golsüz berabere kaldı, San Marino'yu 2-0 yendikten sonra da Belarus deplasmanından yine golsüz beraberlikle bir puan daha çıkardı. San Marino'yu deplasmanda 1-0 yenen Moldovalılar evlerinde Lüksemburg'la 1-1 berabere kalınca grubunu üçüncü sırada tamamladı.

Takımın gol problemi bu düzeyde bile kendini gösterdi. Moldova, kendi çapındaki rakiplere karşı bile altı maçta dört gol atabildi. Bu dört golün üçünü Ginsari, birini ise Damaşcan kaydetti. Teknik direktör Alexandru Spiridon altın maçın dördünde dörtlü savunmayı tercih ederken, zayıf San Marino karşısında takımını üçlü savunmayla oynattı.

20 oyuncunun şans bulduğu Moldova'da ilk on birde ağırlıklı olarak 14 oyuncu forma giydi. 14 oyuncunun yaş ortalaması ise 25.9.

Tanıdık bir isim: Epureanu

25 yaşındaki kaleci Alexei Koşalev, M.Başakşehir'de oynayan 32 yaşındaki stoper Alexandru Epureanu ve 28 yaşındaki partneri Veaceslav Posmac, 20 yaşındaki sol bek Oleg Reabciuk, ön libero bölgesinde 25 yaşındaki Cătălin Carp ve 34 yaşındaki Alexandru Gaţcan ile forvetin her noktasında görev alan 27yaşındaki Radu Gînsari altı maçın tümünde ilk on birde yer aldı.

Sağ bekte 23 yaşındaki Dinu Graur ile 28 yaşındaki Ion Jardan dönüşümlü oynadı. Santrfor formasını 19 yaşındaki Vitalie Damaşcan ile 20 yaşındaki Ion Nicolaescu paylaşırken, forvet arkası ve kanatlarda ise 28 yaşındaki Artur Ionita, 29 yaşındaki Alexandru Antoniuc ve 25 yaşındaki Eugeniu Cociuc nöbetleşe forma giydi.

Grubumuzda oynanan maçlar, puan durumu, ve 2. Hafta maçlarının programı şu şekilde:


YORUMLAR

  • 0 Yorum