Mizgin Ay'dan Türkiye rekoru ve altın madalya

Fenerbahçe’nin milli atleti Mizgin Ay, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası Kadınlar 100 metrede altın madalya elde etti.

Mizgin Ay'dan Türkiye rekoru ve altın madalya
14 Temmuz 2017 - 11:43 - Güncelleme: 14 Temmuz 2017 - 12:12

Kenya’nın Nairobi şehrinde düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası Kadınlar 100 metre finalinde Fenerbahçe’nin milli atleti Mizgin Ay, 11.62’lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Mizgin Ay, final yarışında altın madalya elde etmesinin yanı sıra, yarı final etabında 11.57’lik derece ile Türkiye rekorunu kırdı.

Fenerbahçe Kulübü, altın madalya kazanan sporcusu Mizgin Ay’ı resmi internet istesinden yayınladığı bir açıklama ile tebrik etti.

Bu yıl Bakü'de düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nda büyüklerde üçüncülük kazanan Mizgin Ay, geçtiğimiz sene 16 yaşında Avrupa Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda finale çıkma başarısı göstermişti.

MADALYAYI ŞEHİTLERE ARMAĞAN ETTİ

Fenerbahçeli milli atlet Mizgin Ay, “Altın madalyamı tüm şehitlerimize armağan ediyorum” dedi. 17 yaşındaki sporcu, “Bu başarımı 15 Temmuz haftasında andığımız tüm şehit, gazilerimiz ve güzel ülkemize armağan ediyorum. Bu büyük başarımda emeği geçen antrenörüm Muhsin Soysal’a ve kulübüm Fenerbahçe’ye de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

TARLAYA ÇALIŞMAYA GİDİYOR

Babası, Batman’dan 13 yıl önce mevsimlik işçi olarak Ankara’nın Beypazarı ilçesine gelerek yerleşen 7 çocuklu ailenin 2 kızından biri olan Beypazarı Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Mizgin Ay, salon atletizm şampiyonasında Türkiye şampiyonlukları kazandı.

Okul dışında hafta sonları ailesine destek olmak için tarlaya çalışmaya giden Mizgin Ay, hedefinin olimpiyatlara gidip, Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Beypazarı’nda ‘Rüzgarın Kızı’ lakabı ile tanınan Mizgin Ay, İstanbul’da yapılan Salon Atletizm Şampiyonası Yıldızlar Kategorisi’nde 60 ve 200 metrelerde Türkiye şampiyonu olup, 2 altın madalya kazanmıştı.

Mizgin Ay, 28 Ocak-8 Şubat arasında İstanbul olimpiyat kampında yapılan yarışmalarda ise 4 birincilik kazandı.

Kenya'da Dünya Yıldızlar şampiyonu olan ay'ın en büyük hedefi olimpiyatlarda koşabilmek.

YORUMLAR

  • 1 Yorum