NBA Draft gecesi büyüledi

Brooklyn’de, Barclay Center’da gerçekleşen organizasyonda ilginç takaslar yaşanırken, Draft için kayıt yaptıran 5 Türk oyuncudan hiçbiri, seçilen 60 isim arasına giremedi.

NBA Draft gecesi büyüledi
23 Haziran 2017 - 10:32

NBA’de  Draft gecesi, basketbolseverlere büyük bir heyecan yaşattı. Brooklyn’de, Barclay Center’da gerçekleşen görkemli organizasyonda ilk 2 sıra tercihleri beklendiği gibi gerçekleşirken ilginç takaslar da geceye damga vurdu.

Boston Celtics’in 1. sıra hakkını verdiği Philadelphia 76ers, sürpriz yaşatmadan Markelle Fultz’u seçti. Los Angeles Lakers ise 2. sıradan  UCLA’den Lonzo Ball tercihini yaptı. Boston Celtics ise Duke’ten Jayson Tatum‘u seçti. Josh Jackson, Phoenix Suns, Kentucky’den oyun kurucu De’Aaron Fox ise Sacramento Kings tarafından seçildiler.

5 OYUNCUMUZ DA BOŞ DÖNDÜ

Draft’a Türkiye’den katılan isimler ise bu yıl her iki turda da seçilemedi. Berk Uğurlu (Fenerbahçe), Egemen Güven (Pınar Karşıyaka), Tolga Geçim (Banvit), Ayberk Olmaz (İstanbul Büyükşehir Belediye), Berkan Durmaz (TOFAŞ), toplam 60 oyuncunun seçildiği her iki turda bir NBA takımına katılma şansı yakalayamadı. Bu arada Türkiye’den Ömer Faruk Yurtseven ve Ege Arar, Draft için kayıt yaptırmış ancak sonradan çekilmişlerdi.

Draft gecesi ilk turda takaslar ise şu şekilde oluştu. Blazers, Kings’ten 10. sıra hakkını alırken 15 ve 20. sıra seçim hakkını gönderdi. Denver Nuggets ile Utah Jazz arasında gerçekleşen takasta Utah Jazz, Trey Lyles’ı ve 24. sıra seçim hakkını Nuggets’a gönderirken 13. sıra hakkını elde etti. Philadelphia 76ers, Orlando Magic’in 25. sıradan seçtiği Letonyalı pivot Anzejs Pasecniks’i gelecek bir ikinci tur seçim hakkı karşılığında kadrosuna kattı. Utah Jazz, Los Angeles Lakers’tan 28. sıra hakkını alırken 30 ve 42. sıra seçim hakları Lakers’a gitti.

İkinci turda da Charlotte Hornets, 31. sıra seçim hakkını 40. sıra ve bir miktar nakit para karşılığında Pelicans’a takas etti. Son şampiyon Golden State Warriors, Chicago Bulls ile girdiği takasta 38. sıra hakkını aldı ve bu seçimi Oregon’dan Jordan Bell ile kullandı. Clippers, Sixers’ın 39. sıra seçimi için bir miktar para vererek Juwan Evans’ı seçti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum