Şenol Güneş: Finallere gideceğiz

A Milli Takımımız'ın EURO 2020 Elemeleri'nde İzlanda'ya 2-1 yenildiği maçın ardından teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Finallere gideceğiz
12 Haziran 2019 - 00:38

A Milli Takımımız'ın EURO 2020 Elemeleri'nde İzlanda'ya 2-1 yenildiği maçın ardından teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Güneş finallere katılacağımızın altını çizerken şöyle konuştu:

"Buradan 3 puan alabilirdik. Yorgunluk ve moral değeri bakımından üst seviyede ama maça başladığımızda tedirgin bir takımımız oldu. İlk 30 dakika bunu yaşadık."

"Onlar gol yememek için kapanıyordu ama biz gol bulmak için gayretliydik. Maçın tamamına baktığımızda oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Kaybettiğimiz 3 puan var, burası önemliydi bizim için. Yarış devam ediyor."

"Biz 2020 Avrupa Şampiyonası'na gideceğimizi söylüyoruz, o gücümüz de var."

"Fransa'yı değil de, İzlanda'yı yensek daha iyi olurdu ama fikstürün böyle düşmesi bizim suçumuz değil. "

"3 günde 1 maç oynamak sıkıntı. Sakatlıktan gelip oynayanlar vardı. Dorukhan oynadı, Hakan sakatlıktan geldi, çalıştı ama etkili olamadı. Biz onlardan daha iyi takımız. Maç fikstürünün çıkması, duran toptan gol yememiz, bunu bekliyorduk, çalışma süremiz kısaydı."

"Hakemle ilgili bir şey söylemek doğru değil, biz kendi işimize bakacağız. Karttı, zamandı, bunların hepsi tartışılabilecek şeyler. Sahada maçı kazanmak için her şeyi değerlendiren bir ekip. Zaman geçirmede, faulde. Bunları biliyorduk ama bu başarısızlık sonuca yansıdı."

"Defansif olarak Kaan'ı ortaya alıp Çağlar'ı geriye alabilirdik ama fazla defansif olurduk. Kenan'ı kullandık ama başarılı olamadık. Oğuzhan, Deniz, Yunus'u kullanabilirdik ama hepsi ofansifti. Sakatlıklarla tarz olarak orta saha oyuncularımız azaldı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum