Sırbistan finalde!

Eurobasket 2017 Yarı-Final maçında Rusya ile karşı karşıya gelen Sırbistan, 85-79 kazanarak finale yükseldi.

Sırbistan finalde!
15 Eylül 2017 - 23:04

Sırbistan iyi başladı

Eurobasket yarı-final maçında Sırbistan, Rusya'ya karşı maça iyi başlayan taraf oldu. İlk dakikalardan itibaren oyuna ağırlığını koyan ekip, eski Fenerbahçeli Bıgdan Bogdanovic'in etkili oyunuyla ilk çeyreği 25-20 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte daha da iyi oynayan Sırplar, Rusya'ya karşı çok daha iyi bir oyun sergilediler. Özellikle savunmada Alexandr Shved ve Vorontsevich'e çok iyi önlem alan ve sertliğini arttırmayı başaran Sırbistan, Bogdan Bogdanovic'im liderliğinde ilk devreyi 48-34 önde kapamayı başardı.


Rusya başladı

Maçın üçüncü çeyreğine ise daha iyi başlayan taraf Rusya oldu. Dışardan Shved ve pota altından Vorontsevic ile etkili olan Rusya, çeyrek boyunca üstünlüğü ele aldı. 10 dakikalık süre boyunca rakibinin 23 sayısına yalnızca 14 sayıyla karşılık verebilen Sırbistan ise rahat götürdüğü maçta kenardan gelen oyuncularından beklediği katkıyı alamayınca iki çeyrek boyunca koruduğu momentum konusunda sorun yaşamaya başladı. 

Nefes kesti

Maçın final çeyreğine de daha iyi başlayan taraf Rusya oldu. 30 sayı barajını geçen tek oyuncu olan Alexey Shved'i harika kullanan Rusya, yorgunluk emareleri gösteren Sırbistan karşısında daha iyi bir oyun ortaya koymayı başardı. Bir ara farkın dörde indiği maçın son 5 dakikasında oyuna Bogdanovic ve Marjanovic ile ağırlığını koyan Sırbistan, maçı 85-79 kazanarak finale yükseldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum