Sırbistan-Slovenya maçı ne zaman hangi kanalda

Türkiye bugün büyük bir organizasyonun finaline daha ev sahipliği yapıyor. 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Slovenya ile Sırbistan karşı karşıya gelecek ve Avrupa'nın milli takımlar bazındaki en iyi takımı belli olacak. Peki maç ne zaman? Maçı hangi kanal canlı yayınlayacak?

Sırbistan-Slovenya maçı ne zaman hangi kanalda
16 Eylül 2017 - 16:00 - Güncelleme: 18 Eylül 2017 - 15:00

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası final maçında Slovenya ile Sırbistan karşı karşıya gelecek. 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak maç pazar akşamı saat 2130'da başlayacak. Maçı NTV Spor canlı olarak yayınlayacak.

İspanya ile Rusya arasındaki üçüncülük mücadelesi ise yarın saat 17.00'de başlayacak. Maçı yine NTV Spor canlı olarak yayınlayacak.

FİNALE NASIL GELDİLER

SIRBİSTAN

Son Dünya ve Olimpiyat ikincisi Sırbistan aslında bu turnuvaya birçok eksikle gelmişti. Milos Teodosic, Nemanja Bjelica ve Miroslav Raduljica gibi önemli oyunculardan yoksun olarak geldiler. İstanbul'un ev sahipliği yaptığı ve Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak son 16'ya çıkmayı başardılar. 

Son 16 turunda Macaristan'ı 86-78 mağlup ettiler ve isimlerini çeyrek finale taşımayı başardılar. Çeyrek finalde de bu sefer turnuvanın dişli ekiplerinden İtalya'yı 83-67'lik skorla saf dışı bıraktılar. 

Yarı finalde ise D Grubu'nda da karşı karşıya geldikleri Rusya'yı 87-79'luk skorla geçerek adlarını finale yazdırdılar. Turnuva boyunca Fenerbahçe Doğuş'un eski oyuncusu Bogdan Bogdanovic'in etkili oyunu onları finale kadar getirdi.

SLOVENYA

Slovenya, Finlandiya'nın ev sahipliğini yaptığı A Grubu'nda 5'te 5 yaparak adını son 16 turuna yazdırmayı başarmıştı. Otoritelere göre büyük bir sürpriz olan bu olay, daha sonrasında beraberinde daha büyük sürprizleri de getirdi. 

Son 16 turunda Ukrayna'yı 79-55 gibi çok farklı bir skorla geçen Slovenler, çeyrek finalde Letonya'nın rakibi oldu. Maç içinde çok zorlansalar da Letonya'yı da 103-97'lik skorla geçerek isimlerini yarı finale yazdırdılar. 

Yarı finalde rakip belki de turnuvanın en başından beri favorisi olan İspanya'ydı. Slovenya ise en büyük sürprizi burada yaptı ve turnuvanın bir numaralı favorisi İspanya'yı 92-72 gibi rahat bir skorla geçerek finale ulaşmayı başardı. 

Turnuva boyunca Slovenya'da Goran Dragic ve Real Madrid'in 18 yaşındaki süper yeteneği Luka Doncic göze çarptı. Bu ikili adeta takımı sırtlayarak Slovenya'yı tarihi bir başarının eşiğine getirmeyi başardılar. 

Slovenya'nın tarihinden beri en büyük başarısı 2009'daki turnuvada 4. olmasıydı. Bu en büyük başarının kupa olarak gözükmesi için de yarın akşam ellerinden geleni yapacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum