Süper Kupa ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası sahibi Atiker Konyaspor Süper Kupa için kozlarını paylaşacak. Sezonun ilk resmi karşılaşmasının gelişmeleri haberimizin detayında…

Süper Kupa ne zaman saat kaçta hangi kanalda
20 Temmuz 2017 - 18:01

Zorlu 34 haftanın sonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda rakiplerini bir bir kupa dışına itip kupaya uzanan Atiker Konyaspor’la karşılaşıyor.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılırken Atiker Konyaspor da kupa zaferiyle UEFA Avrupa Ligi’nde direkt yer alacak. Bu nedenle sezonu geç açan iki ekip, ilk resmi karşılaşmalarında Süper Kupa için mücadele verecek.


SÜPER KUPA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Beşiktaş ve Atiker Konyaspor’un karşılaşacağı Süper Kupa, 6 Ağustos Pazar günü oynanacak. Bu dev mücadeleyi ATV’nin naklen yayınlayacağı gelen bilgiler arasında. Mücadele inşaatı tamamlanan Samsun 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak. Bu mücadele ile yeni stadyumun ilk açılışı da gerçekleşmiş olacak.

SÜPER KUPA’NIN TARİHÇESİ

1966 senesinde Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlenen organizasyon, 1998 yılında ara verilene kadar kesintisiz olarak her yıl sporseverlerin beğenisine sunuldu. 1998 yılında kaldırıldıktan sonra 2006 yılından itibaren Türkiye Süper Kupası adıyla tekrardan organize edildi. Süper Kupa, yeniden düzenlenmeye başlandıktan sonra ilk olarak 2006 yılında gerçekleşti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum