UEFA Listesi için süre daralıyor

Fenerbahçe, Başakşehir ve tur atlarsa Galatasaray'ın UEFA'ya verecekleri 25 kişilik liste için cuma 24:00'e kadar süreleri var.

UEFA Listesi için süre daralıyor
19 Temmuz 2017 - 15:50 - Güncelleme: 19 Temmuz 2017 - 16:42

Yeni sezon öncesi transfer çalışmaları son hızıyla sürerken ülkemizi Avrupa Kupaları'nda temsil eden takımlarımız da liste telaşı yaşanmaya başlandı.

21 Temmuz Cuma gecesi saat 24:00'e kadar 25 kişilik oyuncu listesini UEFA'ya bildirmek zorunda olan kulüplerimiz eksiklerini giderip, transferlerini bu tarihe kadar yetiştimek çabasında.

Beşiktaş ve Konyaspor doğrudan gruplara kalacağı için UEFA listesi ilk olarak Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı ilgilendiriyor.

Galatasaray'ın yarın akşam Östersunds'u elemesi durumunda katılacağı UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turunda mücadele eden Fenerbahçe 25 kişilik listeyi 21 Temmuz gece yarısına kadar bildirmek zorunda. 

Başakşehir'de yine aynı tarihe kadar Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynatacağı isimlerin listesini UEFA'ya vermek zorunda.

Kulüplerimiz 3. ön eleme turunu geçip play-off turuna kaldıkları taktirde 7 Ağustos Cuma saat 24:00'e kadar yeni bir listeyi UEFA'ya bildirebilecekler.

Play-off'ta da başarı sağlayıp gruplara kalan takımlarımıza Beşiktaş ve Konyaspor'un da eklenmesiyle 1 Eylül Cuma saat 24:00'e kadar bu kez Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gruplarında oynayabilecek oyuncuların bulunduğu 25 kişilik yeni liste UEFA'ya bildirilecek.

Kulüpler; 25 kişilik listede ülkedeki takımların altyapısından yetişmiş 8 oyuncuya yer vermek zorunda. Ayrıca bu 8 oyuncunun 4'ü kulübün kendi altyapısında en az 3 yıl eğitim almış olmak durumunda.

Eğer kulüpler bu zorunluğulu karşılayamaz ya da başka türlü konularda UEFA'nın isteklerini yerine getiremezse listedeki oyuncu sayısı 22'ye kadar düşürülüyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kısıtlamalar nedeniyle geçen sezon UEFA listesine 23 oyuncu yazabilmişlerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum