Vardar - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Göztepe'yle 2-2 berabere kalarak Süper Lig'e buruk bir başlangıç yapan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki ilk maçında Makedon rakibiyle deplasmanda karşılaşıyor. İşte bu önemli maçın detayları.

14 Ağustos 2017 - 14:16 - Güncelleme: 17 Ağustos 2017 - 23:07

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk maçında deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe Vardar maçına kilitlendi.

Sturm Graz'la 1-1 berabere kalarak ilk maçtaki 2-1'lik galibiyetin avantajını koruyan ve tur atlayan Fenerbahçe play-off turunda Makedonya'nın Vardar Üsküp takımıyla eşleşmişti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu karşılaşmalarının ilki 17 Ağustos Perşembe akşamı Üsküp'te oynanacak. TSİ 21:00'de başlayacak karşılaşma beIN Sports 1'den naklen ekranlara gelecek. 

Bu karşılaşmanın rövanşı ise 24 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak ve yayıncı kuruluşu Tivibu olacak. Fenerbahçe gruplara kaldığı takdirde de maçları Tivibu ve TRT tarafından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmayı İtalyan hakem Luca Banti yönetecek.

GIULIANO YOK, SOLDADO VAR

1959'dan bu yana 33 farklı ülkeden rakiplerle Avrupa Kupası maçlarına çıkan Fenerbahçe ilk kez bir Makedon takımıyla karşılaşacak. Sarı-lacivertli takımda yeni transfer Giuliano de Paula Vardar'la oynanacak iki karşılaşmada forma giyemeyecek. Brezilyalı oyuncu Zenit'le UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunda yer aldığı için ancak Fenerbahçe Vardar'ı elerse grup aşamasından itibaren forma giyebilecek.

Göztepe maçında oynamayan bir diğer yeni transfer Soldado'nun ise takımdaki yerini alması bekleniyor.

MUHTEMEL ONBİR

Fenerbahçe'nin vardar karşısına şu onbirle çıkması bekleniyor:

Kameni - Isla, Mehmet Topal, Skrtel, İsmail Köybaşı - Josef, Ozan - Dirar, Alper, Valbuena, Soldado

VARDAR'I TANIYALIM

Son üç sezonda Makedonya Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Vardar Üsküp bu sezonun ilk haftasında Shkendija 79'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

SEDLOSKI DEPREMİ

Fenerbahçe'yi konuk edecek Vardar'da şok gelişme yaşandı. Makedon takımının teknik direktörü Goce Sedloski görevinden istifa etti. 2005-06 sezonunda Diyarbakırspor'da forma giyen Sedloski kararına gerekçi olarak, son dönemdeki iki maçta aldıkları kötü sonuçları gösterdi:

Sedloski açıklamasında şunları söyledi: "Kulüpteki herkesin iyiliği için, teknik direktörlük görevimden ayrılmaya karar verdim. Kopenhag ile yaptığımız ve kaybettiğimiz ikinci maçtan sonra bunu yapmayı düşünmüştüm. Buna karşın ligde yeni sezona takımın başında girdim. Ligde de ilk maçımızı kaybettik Shkendija deplasmanında. İki gündür bu konuyu düşündüm ve bugün kesin kararımı verdim. Bu iki yenilgi beni çok yıprattı. Çünkü ben ve kulüp yenilgiye alışık değildik.    

Elde ettiğimiz başarılarla gurur duyuyorum. İki yılda iki kupa aldık. Şampiyonlar Ligi elemesinde Malmö karşısınadaki zafer de bizim için gurur vericiydi. Tıpkı evimizdeki Kopenhag galibiyeti gibi. Oyunculara, yönetime ve kulübün sahibi Samsonenko'ya teşekkür ediyorum. Üzgünüm, ayrılık vakti geldi. Umarım Vardar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye karşı iyi bir iş çıkaracak ve başarılı olacaktır..."

Şampiyonlar Ligi 2. öneleme turunda İsveç'in Malmö takımını 3-1 ve 1-1'lik skorlarla safdışı bırakan Vardar, 3. öneleme turunda ise ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Danimarka'nın FC Kophenagen takımına 4-1 yenilerek elenmişti.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün takımı olan Vardar maçlarını 33.460 kişilik Nacionalna Arena Filip II Stadı'nda oynuyor.

Vardar takımının yaklaşık piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 10.2 milyon euro.

Makedon ekibi geçen sezon 83 puanla ligi şampiyon olarak tamamlamıştı.

1947'de kurulan Makedon ekibinin 10 lig, 5 Makedon Kupası şampiyonluğu var.

Takımın en önemli oyuncusu olarak Brezilyalı iki hücum oyuncusu Jonathan Boreto ve Juan Felipe Riberio öne çıkıyor.

Not: Grafik mackolik.com dan alınmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum