AHMET ERCANLAR

AHMET ERCANLAR


6 Soruda Fenerbahçe

03 Ocak 2017 - 18:27

1. Sezonun ilk yarısında seni en çok etkileyen isim kimdi.. 

Cüneyt Çakır ve hakemler. İyi niyetli olmadıklarını düşündürttüler hep. Sanki başka ajandaları vardı.

Bu yıl futbola inancımın sarsıldığı yıl oldu. Futbolu seven biriyim. Çocukluğumdan beri en büyük keyfimdir. Dışarıdan bir el müdahale ettiğinde ise benim için bütün sihri ölüyor.

MHK ve hakemler bu yılı manipüle ettiler şu haftaya kadar. Hakemler dünyanın her yerinde hata yapıyor. Benim derdim hakem hataları değil. Sistematik bir yok etme ve manipüle etme çabası görüyorum.

Özellikle Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçlara bakın. Sanki toplumun tutkalı sayılan futbolu uzaktan bir el farklı bir şekilde kullanmak, ayrıştırma malzemesi yapmak istiyor. İşte bu benim açımdan ilk devrede en etkileyici şeydi...

2. Sende en çok etki bırakan maç hangisiydi..

Keyif aldığım maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ama Fenerbahçe- Manchester United maçı gerçekten müthişti. Rooney’in 30 metreden attığı gole kadar Manchester United, Volkan’ın formasını bile kirletemedi.

O maçta şunu gördük. Bu oyun adil bir ortamda ve adil hakemlerle oynanınca çok keyifli. Bir dünya markası Manchester United son maçını kaybetse belki de Avrupa’dan elenecekti. Ama dışarıdan bir el müdahale etmedi ve Fenerbahçe maçında ezilerek kaybettiler.

İşte Türkiye Ligi’nde keyfimizi kaçıran durum bu. Avrupa’nın devlerini dize getirebilecek bir kulüp bir hakem tarafından dize getirilebiliyor.

Fenerbahçe’nin iyi oynamadığı bir çok maç var. Ama bu maçlarda bile hakemler müdahil oldular. İşte Antalyaspor maçı güzel bir örnek. 3 penaltı ve bir gol verilmedi. Fenerbahçe çok kötü oynamasına rağmen bir penaltısı verilse maçı kaybetmeyecekti belki de. O golü verilse maç eşitlenecekti. Sezon sonunda 1 puanla şampiyonluğı kaçırırsa bunun hesabını kimse vermeyecek.

Cüneyt Çakır yıldız bir futbolcu kadar para kazanıyor ama karşılığında futbolumuza kaos getiriyor. MHK ise bu felaket maçlardan sonra bile bu hakemi dinlendirmek yerine ödülllendiriyor.

Yani diyorlar ki siz bazı takımları yakarsanız ödül alırsınız. Bazı takımların lehine verirseniz cezalandırılırsınız. Bu mesajı her akıllı hakem alır.

Konuştuğum Fenerbahçeli yöneticiler de bunun farkında ve bunu önlemeye çalışıyorlar.

3. Performansıyla hayal kırıklığı yaratan üç isim.. (Yönetici, hakem, futbolcu, teknik adam olabilir)

Cüneyt Çakır, Cüneyt Çakır ve Cüneyt Çakır....Bu sezon başında bu yıl Yusuf Namoğlu sezonu olur demiştim. Açıkçası hakem rezaletleri bekliyordum. Ama lobisi ile kulisi ile, medyası ile Cüneyt Çakır beni şaşırttı ve Yusuf Namoğlu’nun bile önüne geçti. Bir adam 3 ayda ancak bu kadar güven sarsabilirdi.

 4. İlk yarının onbirini nasıl yaparsın..

Volkan Demirel, Şener,  Tosiç, Skrtel, Pinto, Emre Belözoğlu, Serdar Gürler, Traore (Karabük), Lens, Visca, Bajiç,

5. Transfer döneminde hamleleri nasıl görüyorsun. Alınmasını mutlak istediğin bir isim var mı..

Fenerbahçe açısından önemli bir dönem. Karavaev’in (altta) wp_postsı çok iyi. Çok fazla tanımasak da Rebrov’un kefil olduğu bir isim.

Fenerbahçe için olmazsa olmaz Ben Arfa tarzında çok etkili olabilecek ve liderlik yapabilecek bir 10 numara. Kimi alacaklarını bilemiyorum ama eminim ki doğru transferi yapacaklardır.

Mehmet Ekici de orta sahada bir alternatif olarak gündemde. O alınsa da bir 10 numara alınacağı söyleniyor. Bu açıdan olumlu bir transfer dönemi Fenerbahçe’yi bekliyor.

6. Emenike ve v.d.Wiel ayrılıyor.. Stoch, Salih, Aatıf, Fernandao, Kjaer için düşüncelerin nedir..

Van Der Wiel gördüğüm kadarı ile kalmak istiyor. Menajeri Raiola ve kurt gibi bir adamdır. Van Der Wiel’in kalmak istemesi bir bir manejer stratejisi olabilir. Bu açından Fenerbahçe açısından zorlu bir süreç var.

Emenike ise kendine kulüp bulmaya çalışıyor. Gitmesi hem Fenerbahçe hem de kendisi için hayırlı olur.

Fernandao için reddedilemez bir teklif gelmezse gitmeyeceğini düşünüyorum. İkinci devre Fenerbahçe’ye çok lazım olacak.

Kjaer için ise biliyorsunuz Fenerbahçe Kulübü 25 milyon Euro istiyor ve o parayı şu aşamada kimse vermez. Verirse zaten satılsn.

Salih için menajeri İtalya’dan bir teklif getirmeye çalışıyor. Salih’in oynaması gerek.

Stoch ve Aatif ise gitseler de Fenerbahçe çok şey kaybetmez.

YORUMLAR

  • 0 Yorum