AHMET ERCANLAR

AHMET ERCANLAR


Aykut Kocaman bu sistemin panzehiri

16 Mart 2017 - 21:10

Fenerbahçe ile 3 sezon çalışıp 1 şampiyonluk 2 kupa bir Avrupa yarı finali görmüş, bin tane kumpasla uğraşmış, medya tarafından hiçbir zaman sıcak bakılmamış bir adamdan bahsediyoruz. Bu adam hakkında yazılanları hayretler içerisinde okuyorum.

Devre arasında Antalya kampında Aykut Kocaman’ı ziyaret ettim.

Hocam nasıl gidiyor dedim?

Borçları temizleyip Konyaspor’u bırakırım artık dedi…

O sırada yanımızda Konyasporlu bir yönetici de vardı. Bunu duyunca “O zaman hemen biraz borç yapalım. Bizi bırakma hocam” dedi. Gülüştük…

O dönem Fenerbahçe’ye dönmesi söz konusu bile değildi. Ama Kocaman, Konyaspor ile sezon sonunda yolları ayırmaya karar vermişti.

Bugün başta bir spor yazarının yarattığı algı ile Kocaman’a yönelik bir nefret söylemi geliştiriliyor. Fenerbahçelilerin her yıl düştüğü bir tuzak bu…

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin yeni hocası olduğunda ilk önce kendisi hakkında yaratılan bu algılarla uğraşacak yine…

Ki bu algıyı yaratan köşe yazarı 3 Temmuz’da savcı ve hakimleri kahraman ilan etmiş, Fenerbahçe’yi de şikeci ilan etmişti. Onun yazdıklarına karşın direnen 3-5 kişiden biri Kocaman’dı…

Bu nefretin sebebi o direnç mi?

Bunu zamanla öğreneceğiz.

Fenerbahçe taraftarı ile küs, medyada zayıf, TFF’de zayıf…

Yeni sezonda birlikteliğe ve gücüne tekrar kavuşmaya ihtiyacı var. Kocaman liderlik yanı ile bunu çözebilecek mi? Bunu göreceğiz. Ama yaratılan algı gibi savunma futbolu oynayan bir Fenerbahçe’yi hiç kimse beklemesin. Tam tersine hücum oynayan, etkili bir futbol oynayan bir Fenerbahçe olacak diye düşünüyorum.

Bunu neden söylüyorum. Bu sistemle mücadele edecek, Mercedes’in kamyona çarpmasını sağlayacak tek bir adam var o da Kocaman…Fenerbahçe, Kocaman ile beraber sisteme karşı olan savaşını kazanırsa sahada zaten kazanır…Kocaman bu sistemin panzehiridir. Fenerbahçe’ye karşı oluşturulan bu düzeni yıkacak adamdır.

Futbolcular tarafından sevilen, taraftarın en azından yarısı tarafından sevilen Aykut Kocaman camiaya bambaşka bir hava getirecektir. Maalesef son 2 yılda yabancı teknik adamlarla kaybedilen zaman Fenerbahçe’ye bir kez daha bu ligin yerli teknik adamla kazanılacağını gösterdi.

Fenerbahçe’ye Ersun Yanal gelemeyeceğine göre geriye Abdullah Avcı ve Aykut Kocaman kalıyor.  Bu ismin Aykut Kocaman olması bence çok doğal çünkü o bir Fenerbahçe efsanesi ve Fenerbahçe’nin tarihine ismini çoktan yazdırmış bir isim.

Aykut Kocaman hakkında yaratılan bu olumsuz algılarla mücadele edebilecek ve onları yenebilecek güce ve kudrete sahip. Fenerbahçe ile yeni sezonda eminim çok daha başarılı işlere imza atacak. Çünkü üzerine ne o tükenmişlik sendromu var ne de artık 3 Temmuz’un gölgesi. Heyecanlı ve başarılı geçecek bir sezona şimdiden hazırlanın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum