AHMET ERCANLAR

AHMET ERCANLAR


Fenerbahçe'ye önce forvet sonra bir beyin şart

20 Temmuz 2017 - 15:48 - Güncelleme: 20 Temmuz 2017 - 15:54

1. Fenerbahçe'nin hazırlık dönemini nasıl değerlendiriyorsun? En çok çıkış gösteren isim kim oldu? Kimler bekleneni veremedi?

Fenerbahçe çok iyi bir kamp dönemi geçirdi. 2 yıldır iyi çalışmayan takımın bu kadar tempolu ve ağır geçen bir hazırlık döneminden sakatlıklar olmadan çıkmasını en büyük artı olarak görüyorum. Bunda bilimsel bir çalışma ile sakatlık riski olan oyuncuları maçlarda oynatmayan Kocaman’ın ekibinin de rolü bence büyük. Sezon öncesi kampının ağır geçmesi oyuncuların hazırlık maçlarını sanki ayaklarında bir zincirle oynarcasına görüntü sergilemesine neden oldu. Birkaç günlük dinlenmeden sonra oyuncular zincirlerini kırıp iyi bir görüntü sergileyebilirler.

2. Hazırlık maçlarındaki oyun tatmin edici miydi? Üst düzey takımlarla oynamak takıma ne kattı?

Oyun kesinlikle tatmin edici değildi. Ancak oyundan çok gelişmelere baktım. Oyun olarak özellikle hücum anlamında yetersiz bir Fenerbahçe gördüm. Kocaman’ın en büyük sıkıntısı son 2 yılda olduğu gibi hücum bölgesinde olacak. Mehmet Ekici ve olursa bir ofansif orta saha transferi ile Kocaman çok daha rahat eder. Çünkü yüksek fizik güce sahip takımına 1-2 usta ayak daha gelmeli. Üst düzey takımlar ile oynamak bana göre bu eksiklikleri görmek adına çok olumlu oldu.

3. Hangi bölgelere takviye yapılması gerek..

Bence önce bir forvet sonra bir orta saha şart. Isla’nın geldiğini düşünürsek kanatlarda problem kalmadı gibi. Bir orta saha oyuncusu takım zekasını çok yükseltir.

4. Aykut Kocaman'ın istediği oyun şablinonunu izlememiz için ne kadar zamana ihtiyaç var?

İki ay içinde iyi bir Fenerbahçe göreceğimizi düşünüyorum. Ancak bu iki ayda da iyi oynamasa da Fenerbahçe mutlaka kazanmalı. Kötü oynarken kazanıp hızlı bir şekilde iyi oyuna geçiş yapılmalı. Taraftar da bu geçiş sürecinde takıma mutlaka destek olmalı. Çok önemli bir durum…

5. Gençlerden beklenen verim alınıyor mu?

Gençlerden Ahmethan Köse’nin Monaco maçındaki görüntüsü iyiydi. Onun bu gelişimi çok güzel. Oğuz Kağan’dan çok ümitli olan Kocaman onu da kadroda tuttu ve zaman zaman şans verdi. Oğuz Kağan’ın stili çok sert ve sahaya çıktığında hiç sırıtmıyor. Zaman zaman onu da Ahmethan gibi kadroda görebiliriz. Şaşırmamalıyız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum