ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Aydınus ve nakavt

30 Ekim 2016 - 11:58

Tribünler yine boş. Puan kayıplarının ard arda geldiği bu süreçte takım bir taraftan kazansın oyun mantığı nasıl olsa  zamanla oturur diye düşünüyordum. Demiyorum artık.

Santim ilerlemeyen oyun anlayışı karamsar tabloyu değiştirmemiş. Sağlam oynayan takımlara karşı kilidi açana kadar çanağı çaltıyor takımın.

Dün gece ilk gol kırılma anı oldu. Fenerbahçe'nin Karabük stresini atmasının en önemli faktörü de sanki üzerine vazifeymiş gibi FIRAT AYDINUS oldu.

Belki farklı sonuçlandı maç ama, evlere şenlik ilk golün penaltısı Fırat hocanın eseriydi.

Bu penaltıya itirazdan gördüğü kart sonrası Lens'e yaptığı faul ile 2.sarıdan kızaran Ceyhun da farklı skorun tuzu biberi oldu.

Belki moral motivasyonu arttıran bir gece oldu ama bazı gerçekleri de araya sıkıştırmak lazım.

1.Bölüm olan 0-0 lık süreç bence daha önemli. Durarak oynayan, top ayağına gelince düşünmeye başlayan, sıkışınca dan dun oynayan defans dörtlüsünün önü de defansif oynadı bu süreçte.

Topal ve Joseph'in önündeki Atıf'ın kötü performansı orta sahayı bitirdi. Göze hoş gelen tek şey kazanmak için hemen her çabayı gösteren Lens'di.

2. Bölüm yani, Fırat abinin penaltısı sonrası Skirtelin golü Karabük için direncin yıkımı oldu. İkinci 45 rahat bir Fenerbahçe izlediysek Skirtel'in golüne bağlamak yanlış olmaz.

RVP, Lens ve 2 asist yapan Volkan daha boş alanlar bulup takımı farka götürdüler. Şimdi, tekrar hatırlatalım.

Emenike ve Sow kulübede iken 5 gol bulmak başka bir durum. Karabük hiç beklemediği bir şekilde 48-52-53.dakikalarda nakavt oldu. Sonraki dakikaların önemi pek kalmadı zaten.

Hiç mi pozitif bir şey diyebilirsiniz, var.

Mesela, pas özürlü Volkan Şen 2 asist yaptı.

Mesela, RVP 2 gol attı.

Mesela, sahanın etkili ismi Lens'e gol atmak iyi geldi.

Mesela, bu skor bir sonraki maçın 20 Kasım'da Galatasaray derbisi olması nedeniyle taraftara artık maça gelmesi için en anlamlı  mesaj oldu.

Ayrıca, umarım Advocaat artık oyuncularını övecektir artık.

30 Ekim 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum