ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Emenike ve Sow birlikte oynamalı

23 Eylül 2016 - 23:28

Selamlar.. “Fenerbahçe için güzel günler gelecek mi?” sorusuna yanıt aramaya çalışırken derbi üzerine kısa bir girişle başlamak şart görünüyor.

Sezona başlarken son şampiyon Beşiktaş'ın yarıştaki olası rakiplerinin de durumlarına bakarak avantajlarını sıralamış ve "Eğer yeni gelenler gidenlerin yerini doldurur ise Beşiktaş bu sezonu da şampiyon kapatır " demiştim. Bu güne geldiğimizde aynı görüşümü koruyorum.

Galatasaray belki 10 puan ile aynı konumda ama Karabük ve Kayseri maçlarını nasıl atlattığını hatırlayılım.

Derbide Eren-Sneijder-Bruma ve Yasin ne kadar etkili olacak ise hücum da o kadar sonuç verecek.

Eren kendini unutturup savunmaların bir anlık uyumasından yararlanıyor.

Orta sahayı toparlamaya çalışan ve vücudu Ciğer'den oluşan Tolga ne kadar mesafe kat edip Selçuk abisine destek verirse işler rayında gider.

Ya savunma, Chedjou-Hakan-Sabri-Carole dörtlüsü hata yapsalar da Muslera'dan destekli oynuyorlar.

Soru işaretleri ile dolu bir kadrosu var Galatasaray’ın. Geçtiğimiz sezona göre Eren ve Tolga artıları diğer eksileri bir yere kadar gideriyor. Ha bir de,  gerçekten sabırlı ve topu iyi kullanmak adına bol pas trafiği ile oynuyorlar bu iyi.

Peki bir de şöyle bakalım derbiye; Sabri ile önündeki Yasin, Caner ve Olcay'a ne kadar yanıt verecekler. Mecburen Selçuk'tan destek gelecek.

Oğuzhan oynarsa Olcay'ın yerine Talisca'yı koyalım, tehlike daha da artar. Carole önünde Bruma mı yoksa Gökhan Gönül önünde Q7 mi?

Bruma savunmasına yardım etmediği için  bu kulvarı daha çok Tolga kapayacak bence. Hal böyle olunca Atiba-Gökhan İnler ikilisi Sneijder ile daha kolay uğraşabilecekler demektir.

İleri uç için Cenk veya Aboubakar arkalarından ve kanatlarından beslenmekte zorlanmayacaklar gibi görünüyor.

Marcelo ve “bundan stoper olmaz” denilen Tosiç sezonun en etkili 2 stoperi. Eren'i kitlemeleri  Galatasaray’ın gol yollarını %70 kapamaları demek olacak. Yani taktik savaşlar ne olursa olsun kadrolar üç aşağı beş yukarı böyle olacak. Galatasaray kapanamaz ve açık oynamayı tercih eder ise teknik kapasitesi ve kanat gücü yüksek Beşiktaş karşısında dağılır.

Belki diyorum, Yasin’in yerine eğer hazır ise De Jong'u da katıp 4-5-1 oynarlarsa kontrataklarla Arena'da ses getirebilirler ama, bu ses 1 puandan öteye gitmez bence.

Beşiktaş’ta tek sorun Fabri mi Tolga mı ? Ona da neresinden baksak bilemedim. Tolga oynar, basit bir gol yer, takım da Şenol Hoca da darbe alır. Fabri oynar kalede, daha güven verir, savunmasını rahatlatır. Şenol Hoca "Adil davranış" kararını hangisine göre verecek yaşayalım görelim.

Sonuçla ilgili de şimdiye kadar hiç yapmadığım bir şeyi de ilk kez yazayım.

Teraziye koyunca evsahibi avantajını da koyarak % 55 Beşiktaş kazanır, % 30 berabere biter, %15 de GS kazanır, diyorum.

GELELİM KADIKÖY'E

Kasımpaşa galibiyeti ile sorunların bir kısmından arınmış Fenerbahçe artık Advocaat'ın takımı. 

Nedir bu giderilmiş sorunlar...

RVP krizi ortadan kalktı, kimse bu soruna takılmıyor bile. En önemlisi bu.

Hollandalı; oyuncularını ters manyel yaparak medya üzerinden motive etmeye çalışırken kesinlikle kazanılması gereken bir maç ile karşı karşıya. Yoksa bir çuval incir çöpe gidecek.

Lider Başakşehir karşısında açık futbol oynarken etkili görünen Gaziantep şimdi Kadıköy’de farklı oynayıp "önce durdur boz, sonra kazan" yolunu seçecektir. Buna en güzel yanıt da ileride çoğalıp rakibini kendi sahasına hapsederek oynayan Fenerbahçe olmalıdır.

Volkan bir kanat, Lens diğer kanat oynamak Emenike'ye yaradı. Sow girdi ona da yaradı.

Aslında, Topal yanında Neustadter önlerinde Volkan-Sow-Lens ile en önde Emenike Kadıköy'de ideal kadro. Bu bir anlamda 4-2-4 gibi de yorumlanabilir. Ben Neustadter'i Topal cezalıyken izlediğimde beğenmiştim, dikine paslar atmayı seviyor ve bunu beceriyor.

Yani kısaca,  sahada oyunu organize edecek 10 numarası olmayan bu kadroda Kadıköy için 4-2-4 ideal. Savunma özellikle kanatlar için kriz. Formsuz Hasan Ali'nin yerine cezasını çektiğini düşünüyorsa, Advocaat İsmail'i oynatacaktır.

Sağ taraf zaten Wiel'in. Stoperler de belli. Bir de kaleci Volkan form grafiğini %50'nin üzerine çıkarabilirse 2-3 hafta sonra "Ya bu Fenerbahçe iyi takımmış aslında" diyerek konuşmalara tanık oluruz.

Yukarıya tırmanabilmek adına Gaziantep maçı çok değerli ama bu kadroyu iyi bilen İsmail Kartal'ın analizleri de bir o kadar önemli.

Fenerbahçe bu maçı kazanırsa normal, berabere kalırsa anormal bir durum olur. Ama kaybederse "Titanic" faciasına doğru hızla gidebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum