ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Emre Usta

19 Ağustos 2019 - 23:01

Şampiyonluk adayları yenilmiş ya da berabere kalmış, kapanış maçını hem de evinde şampiyonluğa aç taraftarı önünde yapan Fenerbahçe için Gazişehir bir şanstı.

Skora hiç takılmadan, kaleci Günay hariç 10 yabancı ile sahaya çıkan Gaziantep temsilcisi henüz takım oyununa da yabancı. 5 kişiyle savunma yapmaya kalkınca bu skora da mahkumdur zaten. Fenerbahçe kalesine 25. dakikada gelebilen, yani 3-0 dan sonra gelebilen. Topla oynama oranı 20 % bile olamayan, toplam pası 25. dakikada sadece 32 olan bir takımdan bahsediyoruz.

Ama tüm bunlar Fenerbahçe'nin doğrularını gizleyemez. Topu geri kazanma süresi 4-5 saniye olan, rakibini kaldecisinden itibaren baskı altına alan, bol ve sakin paslarla en doğru oyunu oynamaya çalışan bir Fenerbahçe vardı sahada.

Rodriquez, Moses ve Kruse ilk yarıda neredeyse yok gibi göründüler ise bunun en önemli nedeni Kaptan Emre Belözoğlu ve yardımcısı Ozan Tufan oldu.

Maşallah, Emre öyle bir ilk yarı oynadı ki 2 asist 1 gol ile 25 dk da maçı paketledi. 38 yaşın getirdiği tecrübe ve oyun zekası kaptanı vitrine çıkardı. 

Diyorum ya rakibe göre yorum herkesi çok yanıltır. Gazişehir'in hocası iyi, bunlardan bir takım yapar. Mesela eğer yönetim tepkilere  dayanır ve hocasının arkasında durursa ortaya dirençli bir takım çıkabilir.

Fenerbahçe ise şampiyonluk adaylarından biri. Bu gözle incelemek lazım. Bence, Galatasaray ve Beşiktaş yenildiler ama eksikleri çok belliydi. Mesela Beşiktaş'ın golcü sorunu Galatasaray'ın orta saha sorunu gibi saptamalar yaşmak kolay.

Ama Fenerbahçe'de durum daha çoklu. Dirar  sol bek mesela, olmuyor. Onun sol bek prensiplerine hakim olamayışı Rodriquez'i de bozuyor, Jailson müthiş bir oyuncu. Mükemmel bir oyun zekası var ama yeri stoper değil, ha oynuyor mu bu zekayla her türlü oynar. Koyun sol beke Dirar'dan daha iyi oynar. Ancak yeri Ozan veya Emre yanı. Bu durum Kruse ile birlikte rekabet demektir zaten. 

Kanatlar Rodriquez ve Moses takıma katkı yapacaklar. Rodriguez alışma döneminde zamanla daha iyi işler yapıp ön plana çıkacaktır. Moses ise eksikleri olan biri. Bu rakibe karşı bir şeyler yapmış gibi göründü ama çok yetersiz aslında.

Mesela Kruse topla daha az buluşmasına rağmen attığı kontra paslarla takımı rahatlatıyor. Moses sadece top alıp gitmeye çabalıyor.

Bence Vedat Muriç çok iyi transfer olduğunu ilk hazırlık maçından beri bol bol gösterdi ve üstüne koyarak da devam ediyor.

İkinci yarısını yok sayabileceğimiz, 75. dakikada VAR'la gelen 4.golün hazırlanışı dışında pek bir şey göremediğimiz aslında 30 dk.da paketlenmiş bir gece oldu Kadıköy'de.

Haftaya Başakşehir deplasmanı ise bu resmi hazırlık maçından sonra ilk ciddi sınav olacaktır.

Yaşayalım görelim ama bu futbol Başakşehir karşısında yetmez.

YORUMLAR

  • 0 Yorum