ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Enerji tamam, futbol na-tamam...

09 Eylül 2017 - 22:29

Bir tarafta transferlerini en erken yapan, Cengiz Ünder dışında takım iskeletini bozmamış ve Clichy gibi, Elia gibi nokta atışlar yapan Başakşehir.

Diğer tarafta RVP sorunu ile uğraşan, transferlerini yarım yamalak yapmış, hatta golcüsünü son gün getirmiş ve henüz TAKIM olamamış ama bu maça " Lige yeni başlangıç " gözüyle bakan Fenerbahçe.

3 haftadır izlediğimiz ve ENERJİSİ BİTİK bir Fenerbahçe olarak yazıp anlattığımız takım. Skoru bir tarafa bırakırsak "ENERJİ BAKANI AYKUT KOCAMAN" belliki elektriği vermiş takımına. İlk kez taraftarını inandıran sahada her şeyini veren 2-0 dan geri dönüş yapan ve Ozan Tufan'ı dahi futbol oynarken izlediğimiz bir takım vardı sahada.

Maça 1-0 geride başlamak Başakşehir gibi bir takım karşısında en zor işti. Hele 2-0 geriye düşmek dönüşü en zor skordu. Ama bütün bu zorulukları aşıp 2-2yi yakalamak hatta 3.gol şansları yakalamak yeni bir takım için 10 numara iş demekti. Ancak, diyorum ya rakip lige geçen sezon kaldığı yerden devam eden şampiyonluk adayı Başakşehir.

Atamazsan atarlar. Ha şu da var. Sahadakiler tamam ama kulübelere bakarsak Başakşehir orada da galip.

Fenerbahçe neleri yapamadı?

Evet Fenerbahçe için neleri yaptı neleri yapamadı diye iki açıdan bakmak lazım bu maça.

Kaybettiler ama kaybederken çok şey de kazandılar. Camiayı tatmin eden oyun sergilediler. Başakşehirli oyuncular herhalde en fazla baskı yedikleri ve en çok top kaybedip pas hataları yaptıkları geceyi yaşadılar. Çünkü Fenerbahçe rakibine hemen her kaybettiği topu 8-10 saniyede geri aldı. Başakşehir'e top kaleci Volkan'da iken bile baskı yapıp hataya zorladılar. Ligin 3 haftasına bakarsak zaten topla en fazla oynayan takım Fenerbahçe'ydi. Ama yan paslar amaçsız üretemeyen paslar vardı. Bu maçta ise tam tersi hem topa daha fazla sahip oldular hem de üreten takım oldular. 90+'larda 2 pozisyondan birini gole çevirseler sahadan galip ayrılacaklardı. Tam tersi hazır takım kulübesi daha dinamik takım maçı kazanmayı bildi. 

Janssen çok iyi transfer

Janssen çok iyi transfer. Genç enerjik gol kralı Hollandalı. Soldado kalitesini ispatlamış başka bir golcü. Guliano oynatmak istiyor. Josef ve Ozan kabuk değiştirmiş bir görünüm verdiler. Ben stoper Luis Neto'yu çok beğendim. Adam yapma bozma Stoper değil yerinin adamı. Kaleci bir sezonda 3-4 maç kazasın yeterlidir. Volkan Demirel için bu maç onlardan biriydi. Kerim Frei'nin şutunda kalesinde nasıl bir açıda pozisyon aldığını tekrar tekrar izlemeli. Temeli sağlam kaleciler bu şutta bir direğe yakın durmaz. 

Oydu buydu maç ve 3 puan gitti aslında. İşin özetini şöyle yapmak lazım. Fenerbahçe'nin tüm transferleri sahadaydı. Oynanan futbol kalitesi Şampiyonluk için hiç mi hiç yetmez. Mücadele tamam sahayı daha da daraltıp rakibi bozup oynamak tamam ama KALİTELİ FUTBOL OYNAMAK başka bir şey. 

Yazımın başında belirttiğim gibi Aykut hoca daha ENERJİK bir takım yaratmış. Derbileri bırakın bir tarafa, artık Anadolu çok zor bu yüzden deplasmada kazanacak futbol için daha çok zaman var. Tek avantaj Lig uzun maraton ve haftada 1 maç ile geçecek

Ali İsmet Ural
Direktör / Spor Kanalları
Director / Sports Channels 
[email protected]
www.dsmart.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum