ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Forma var takım yok

20 Ağustos 2017 - 23:39

Neyin kafası neyin kararı bu kadro anlamak mümkün değil. Aykut Hoca "Takım olmak için 1-2 aya ihtiyacım var" diyordu. Sanırım onun da kendi adına zamana ihtiyacı olacak.

Böylesine önemli bir maça kadro seçimi felaket ötesiydi. Vardar maçının faturası Kameni - Ahmethan ve sağ sol beklere mi çıkmış oldu şimdi. Hadi onu yaptın hocam da, tribünleri dolduranlar Soldado'yu, Guliano'yu yani yeni enerjiyi hissetmeye geldiler. Heyecana geldiler. Ama sen kursaklarında bıraktın. Bitik RVP için değil, hataların abonesi Volkan için de değil. Onlar yeni Fenerbahçe'yi görmek için geldiler stada. Vardar maçının gerçek kahramanı Mehmet Topal yine sahada. Tamam orda stoperdi burda yerinde oynadı ama, yahu koy Guliano'yu da orta sahaya hareket hücuma bereket gelsin. Buraya kadar maçın skoruna bulaşmadan sadece kadroyu görüp yazdım.

Gelelim maça

Bakıyorum sahaya 4-2-3-1 mi oynuyorlar diye.. HAYIR.. 4-4-2 hiç değil. Karışık bir diziliş ve bireysele kaçan anlayış. Tek doğru iş rakibi bozmaya yönelik baskılı savunma.  Ama topu kazanınca dar alandan çıkamayan bir Fenerbahçe. Josef - Mehmet beraber olmuyor, al Alperi Topal'ın veya Josef'in yanına koy Brezilyalıyı öne be canım Kral'ım.  Burak'ın golünde Volkan hata yaptı e zaten biliyorduk bunu. Ama arkadaşları durumu telafi için çalıştı durdu. Mesela Valbuena , adam pır pır her tarafta çırpınıp durdu. Kazanmak için fazlasını veriyor ama yetmiyor çünkü ortada onu destekleyecek takım yok henüz. Alper'in attığı gol de bireysel beceri. Nerde takım oyunu. Ha bir de, RVP'ye mi kaldı bu tribünler.. Adam gezinip durdu ama ne bekliyordunuz ki zaten. 

Ve ikinci yarı

Guliano girdi ve İhtiyar çıktı tamam dedim. Ama bu kez de Roman ile başlayan hata TS golü oldu. Yukarıda yazdım ya. Böyle giderse Aykut hoca 2 kalecisini de kaybedecek. TS'nin 2.golünde de  yine bariz Volkan hatası var. Bu fizikte bir kaleci kapattığı köşeden gol yer mi. Volkan yer. Ayaklar gideceğine yere çaklı topa doğru yatarken küçülmüş Bartes olmuş adeta. Bu arada gördünüz mü Soldado girince nasıl oyun değişti. Nasıl 4-6-0 gibi bir kurgu oyunu FB lehine çevirdi. Adam kaçırsa da enerjisi ve tribünden de kredisi var. Zaten özellikle son 20-25 dk Fenerbahçe adına baskılı pozisyonlu geçtiyse bu saydıklarımla oldu. 
Peki nasıl kazanacak bu takım demeyin sakın.

Çünkü HENÜZ ORTADA TAKIM YOK. FORMA VAR SADECE. Formaların bir kaç tanesinin içi dolmuş durumda ama tamamı dolduğunda TAKIM diyebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum