ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Geriye bir kupa kaldı

02 Mart 2017 - 13:52

Takım kafa olarak rahatlamış bu belli. Önce Süperlig sonra Avrupa Ligine henüz bahar gelmeden veda etmeleri belki camiaya hüsran oldu ama oyunculara bu durum ağır gelmiş anlaşılan.

Baksanıza sahaya yayılışları, ne yaptıklarını bilerek sakin oynamaları hep buna işaret.

Tabi bir de şu var. Yıkımın başladığı yer burası. Bu stadda 4-1 ilk yenilgi ligden kopuşun başlangıcı olmuştu.

Belli ki takımın bütün motivasyonu bu gecede toplanmış gibiydi. İleri uçtaki Fernandao dahil takım halinde 30-35 metrede rakibine alan bırakmadan yapılan savunma ve hızlı hücumlar ile henüz ilk dakikalardan itibaren " Bu takım zor pozisyon verir " havasını gördük.

Top rakibindeyken futbolu iyi oynayan bu takımın sorunu hızlı hücumlarda ortaya çıktı. Alan ve pas organizasyonlarındaki eksik ve yanlışlıklar göze battı. Sahanın en çalışkanları arasında yer alan Ozan oynadığı pozisyon gereği hızlı hücumlarda final pasları biraz sakin verebilse maç daha farklı skorlara gidebilirdi.

LENS DE DURGUNDU

Aynı sorun asist ustası Lens için de geçerliydi. Ozan ile özellikle birbirlerine atamadıkları final pasları ile sırıttılar. Fernandao ağır gibi görünse de doğru zamanda doğru yerde bulunmanın ödülünü aldı.

Çok çalışmasına en güzel örnek kendi yarı sahasının ortasından aldığı topla başlattığı hızlı hücumu golle bitirmesidir.

Alper pas vermeye başlamış bu onun geleceği için de çok önemli. 2-3 adam eksiltip ısrarla pas vermekte gecikmesi onu kötü ve bencil gösteriyor. Bu gece daha daha dengeliydi ama, gereksiz siniri ve rakiple dalaşması kötü göründü.

TOPAL İÇİN FAZLA SÖZE GEREK YOK

Topal için fazla söze gerek yok. Çalışıp defansif görevini yapması onun güzel yanları. Hücuma fazla bulaşmadan ara ara önemli pasları denemesi iyi yönlerini de ön planda tutuyor.

Ben Fabiano'yu da beğendim. Çok fazla iş düşmese de zaman zaman etkili olan Kayseri ataklarında kalede kaleci gibi görünüm verdi. Volkan'ın yokluğunda neler yapabileceğini göstereceği bol zamanı olacak.

GELECEK PLANI BÖYLE YAPILIR

Sonuçta geriye bir kupa kaldı. Kupayı kazanan takım Eylül ayına kadar rahat eleme yok play-off yok.

Yani bu camia yıkım olan sezonu kapatıp yeni sezona daha farklı girmeyi planlıyor ise Avrupa için sezonu aceleye getirmemeli. Elemelerle henüz Temmuz ortasında uğraşmak yerine Eylül ayına kadar hazırlık sürecini iyi geçirmeli. Gelecek planı böyle yapılır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum