ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Golü hakem attı

10 Mart 2017 - 14:43

Yazıya önce gol ile başlayalım. Mehmet Topal'ın "el ile indirip" vuruşu Osmanlıspor'u entrikaya getirmiş oldu. 2 tarafta neler kaçırdı neler belki ama geceye damga vuran gol tam hakem işi.

Gerçi neyi yazıyorumki. Fenerbahçe'nin başına çok geldi böyle facia. Kupa maçı sonrası yazmıştım, takım kafa olarak stresten kurtulup rahatlamış diye.

Kafalarda Lig derdi yok Avrupa derdi yok tek sıkıntı Tütkiye Kupası diye. Oyuncuların bu rahatlığı  iyi futbolu getirmişti Kayserispor karşısında. Ama o maçın öne çıkan isimleri maç seçmiş olacaklar ki bu gece ortada yoklardı. Örneğin Ozan Tufan. 3 gece önce müthiş çalışkan hem savunmada hem hücumda etkili olan Ozan kayıptı bu gece. Ne savunmaya ne de hücuma destek verebildi. Gezindi durdu.

Mesela Alper Potuk. Bencilliği bırakıp pas trafiğine girince ne kadar akıllı işler yaptı, Kayseri maçında. Oysa eski Alper oldu bu gece Osmanlı karşısında. Top ayağına yapışık, geçebildiği kadar adam eksiltmeye çalışan ve her kaybında Osmanlıspor kontratağı olan Alper. O da Kayseri'de kalmıştı.

TOPAL VE FERNANDAO ÇIRPINDI

Hasan Ali Kayseri'de yok ama Kadıköy'de de yok. Nerde geçen sezon ki Hasan Ali. Şener kendini oyuna verip ters kademeler ile Osmanlı'nın golünü engelleyip, hücumda en son çizgiye kadar depar atarken Hasan Ali bir o kadar kayıptı.

Orta sahanın 2 önemli adamı böyle maç seçip oynarken emektar Topal hata da yapsa çalışkanlığı sayesinde hataları sırıtmıyor.

Veya Fernandao'ya bakalım. Adam Kayseride çırpındı her şeyi yaptı gollerini attı. Ama bu gece de sahaya herşeyini koydu.

Aslında Kadıköy'de bu Fenerbahçe mi olmalı demek lazım.

Dikine rakip kaleye giden, karşı takımın adı ne olursa olsun onu sahasına hapseden tribünleri dolduran taraftarları ile korku salan Fenerbahçe'yi arıyor gözler.

Bu sezon artık sadece kupa maçlarında görürüz eski Fenerbahçe rüzgarlarını. Son bir kaç yazımda belirttiğim gibi, artık hedef Kupayı kazanıp Avrupa defterini Eylül'de başlatmak olmalı.

Tabi bütçeler UEFA'ya uyar ve transferler yapılabilirse önümüzdeki sezonu konuşabiliriz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum