ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Kötünün kötüsü var

24 Eylül 2018 - 23:51

Maç  öncesi en önemli soru Cocu'nun bu kez hangi isimlerle sahaya çıkaracağı 11 soru işaretiydi. Ama yer Kadıköy olunca sahaya hangi kadro çıkarsa çıksın bu taraftar önünde son düdüğe kadar mücadele edeceği kesindi.

Soru, bu kadronun kalitesi, yeteneği ve gücünün Beşiktaş'a karşı nasıl görüneceğiydi. Kötü göründü.

Beşiktaş'ın gereksiz stresli ve bu kadar kötü oynamasını hiç beklemiyordum. Onlardan 2 gömlek dağınık ve kötü görünen Fenerbahçe'nin daha çok pozisyona girmesi bu yüzdendi.

Tamam Beşiktaş kötüydü, golcüsü yoktu, 4-6-0 gibi oynamaya çalıştılar. Ama kötü de oynasa golcüsü yok gibi görünse de yılların deneyimli kadrosunda iş bitiren bir Babel vardı. Kendi pozisyonunu hazırladı ve golünü attı.

Peki Fenerbahçe'nin hangi tarafına bakacağız. Çok abur cubur yazmadan gecenin özetini yapayım size.

Kalite kötü, yetenek düşük, uyum sıfır olunca takım olunmuyor. Hala kim nerede nasıl oynayacağını bilmiyor. Jailson, Slimani, Benzia çok çalıştılar ama diyorum ya takım olamamış Fenerbahçe.

Çok net bir durum var ortada. Atıf'ın yerine Barış oynasa ne olurdu? Ondan daha verimli olur ve kredisinden ötürü tribün arkasında olurdu. Şener'in yerine Isla oynasa ondan daha iyi işler yapardı. Topal'ın yerine Eljif ile başlasa ne olurdu? Hiç bir şey bundan kötü olmazdı. 

Bu kötü Beşiktaş karşısında 1 direk 3 net pozisyon kimseyi yanıltmasın. Cocu'nun yapması gereken tek şey gençleri daha çok kullanacağı bir kadro ile yola devam etmek olmalı.

Bırakın hedef şampiyonluk olmasın size olun diyen de yok. Çekirdek kadronuzu hazırlayın, gelecek sezona yatırım yapın, gençlere verin formayı. Çünkü onlara tahammül sınırsız. Ama Topal'lı Şaner'li Atıf'lı kadro ile Cocu kendi ipini çekiyor farkında değil.

Beşiktaş'ta Babel, Karius, Pepe, Fenerbahçe'de Slimani, Jailson, Benzia ve Hasan Ali gecenin öne çıkanları oldu..

Harun artık tartışmasız bu takımın kalecisi. Bu da bugün Volkan oynar diyenlere kapak olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum