ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Maçın adamı Valbuena

17 Eylül 2017 - 22:05

Toparlanma süreci içinde olan Fenerbahçe için çok değerli bir galibiyet. Hele haftaya Beşiktaş maçı öncesi daha da ayrı önemi var bu galibiyetin. Çünkü tribünler tıklım tıklım dolacak. Taraftarlar da Aykut hocanın peşini bırakmamış olacaklar. Evet gelecek için ümit verdi bu maç. Henüz ligin 5.haftası olmasına rağmen kayıplardan sonra her maça FİNAL havası ile çıkmak için çok erken. Bu stresli durum FB'li oyuncuları zamanla sıkıntıya sokabilir. Tabi geçtiğimiz 3 haftaya göre Başakşehir maçıyla başlayan enerjisi yüksek bir takım var ortada onu da göz ardı etmeyelim.

AYKUT HOCA DOĞRU 11'İ BULDU GİBİ

Önce pozitif yönlere bakalım. Aykut hoca hemen hemen doğru 11'ini buldu sayılır. Daha çabuk paslarla ve dikine paslarla rakip 18'e inen bir takım oldular. Ozan ve Josef hem defansif anlamda çok çalıştılar hem de önde oynayan Juliano ve Valbuena'ya iyi top taşıdılar. İsla ve çıkana kadar Dirar Alanyaspor'un sol kanadını adeta bitirdiler. Zaten atakların neredeyse tamamı sağdan yapıldı ve goller de ordan geldi. Valbuena çok çalışkan ve kazanmak isteyen yapısıyla hücumu hep ayakta tuttu. Bu kez Guliano, İsla ve Janssen de ona uyunca işler iyi gitti. Hele İsla ile o kadar iyi anlaştılar ki, attığı golün hikayesidir bu. Adam son düdüğe kadar gol peşinde koştu ve maçı bitiren golü de atmayı başardı. Maçın adamı oldu Valbuena. Guliano orta sahadan aldığı toplarla ön tarafı organize etmeye çalışıyor ama asla 10 numara olamayacak. Gizli golcü kimliği taşıyor gibi fakat ölü noktalarda tıkanıp kalıyor. Zamanla bunu aşacaktır o havası var. Bence Janssen genç dinamik orta sahaya kadar gelip oradan atağa başlayan yapısı ile tam aranan adam. Kendi çabası ile kaptığı ve kazandığı penaltı pozisyonu attığı golü gölgede bıraktı. Sadece ne zaman şut ne zaman asist yapacağına karar vermesi onun puanlarını daha da arttıracaktır. Kısaca Beşiktaş maçı öncesi çok güzel hareketlerdi bunlar. 

HASAN ALİ FACİA

Fenerbahçe'de oyuncu kalitesi henüz üst seviyede değil. Böyle de kalacak. Aykut hoca bu kadroyu 1-2 gömlek daha yukarı taşıyacaktır ama o seviye Şampiyonluk yarışı için yeterli olur mu göreceğiz zamanla. Çünkü, Skirtel yok ama Roman sahada ama o hiç yok. Bu kadar basit hatalar şampiyonluk hedefi olan bu takımda nasıl yapılır. Hasan Ali ayrı bir facia. Alanya'nın golünde 2 metre yanındaki Emre ters kademe yapamayacak kadar kopuk sahadan. Tamam stoperler pozisyon hatası yapmışlardı ama kanadında adam yokken içeri iyice kapanmalıydı. Ekici tam hazır değildi. Dirar sakatlanınca yerine girmesi ne kadar doğruysa maç eksiği sırıtınca yerini Alper'e bırakması çok normaldi. Alper son golün asistini yaptı ama oyunda kaldığı sürede sahadaki futbolu aşağı çeker gibi ağır oyunu gözden kaçmamalı. Zaten takımda kim tempolu ve dikine dinamik oynuyor, kim ağır ve ayağında gereksiz top tutup yan pas yapıyor net görünüyor. Bakın Kameni'den söz etmiyorum bile. Çünkü onu eleştirecek veya öyle övmemiz gereken bir durum yoktu ortada. Sadece sorunsuz işini bilerek yapan bir kaleci vardı kalede.

Kazanmak hem de Derbi öncesi farklı kazanmak Fenerbahçe için önemli bir değişim. Şimdi sırada Başakşehir'den 1 gömlek daha iyi bir takımla oynayacaklar. Ama şu da gerçek Başakşehir karşısındaki Fenerbahçe de değiller.

Ali İsmet Ural
Direktör / Spor Kanalları
Director / Sports Channels 
[email protected]
www.dsmart.com.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum