ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Mental savaş

20 Ekim 2016 - 11:47

Manchester'da dibi gören Fenerbahçe'nin bu maça kurtuluş olarak bakacağı aşikardı. Zaten bundan daha kötüsü olamazdı ama bir de Konya yenilgisi ile henüz 8.hafta tepeden 11 puan geride olması fişi çekmek anlamına gelirdi.

Hafta içi iki takımda Avrupa oynadı. Konya daha dağınık ve biraz da yorgun göründü bana. Fenerbahçede, her maç sonu oyuncularını ateşe atan Advocaat'ın Volkan Şen yerine İsmail Köybaşı çılgınlığı şaşırtıcı. 

" Jübile maçı " gibi oynanan Manchester karşısında sanki evindeymiş gibi hava yakalayan RVP golünü de atınca her şey güzel oldu.

Dün gece onun havasıyla etkili olduğu dakikalar vardı, toparlamış istekli görünümü tamamdı ama 58.dk'da 2 metreden topu direğe vurması da ayrı beceri ister..!

Sonra iki de kafa vurdu ama nafile.

Emenike'yi beğendim dün gece. İstekli, mücadeleci, tempolu oynadı.

Sakatlıktan çıkan Lens'in takımı ateşleyici yönü gecenin en önemli yanıydı.

"Bencil adam " Volkan Şen'in onu örnek alıp kendine çeki düzen vermesi gerekir. Alper " ben niye kulübedeyim " sorusuna yanıt arıyor ise sahaya bakması yeter. Sadece top ayağındayken oynanan futbolcu modeli çok geride kaldı.

Ama bakın hep oyunculardan bahsediyorum. Oysa Fenerbahçe için TAKIM vurgusu yapıp genel değerlendirme yapamıyorum. Üst üste yaşanan travmalardan sonra, hele teknik direktörü her kötü sonuç sonrası oyuncularını ateşe atarken o TAKIM kimliğine bürünmek kolay değil. 

Ama maç öncesi Atıf'ın dediği gibi kendi aralarında toplantılar yapıp kötü gidişi durdurmak adına atılan MENTAL çabaya da saygı duymak lazım. Bu maçtan gelen 3 puan da biraz olsun moral motivasyonu arttıracaktır.

Bu arada Sayın Ali Koç'un adaylığını açıklaması da önemli. En azından sessizliği bozan ve işi resmiyete döken bir açıklama. Sayın Aziz Yıldırım'ın " adaysanız o varsa ben yokum falan filan yok kim adaysa ERKEK gibi çıksın açıklasın " demesi üzerine gelmesi de dikkate değer.

YORUMLAR

  • 0 Yorum