ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


No Name

01 Eylül 2018 - 22:11 - Güncelleme: 01 Eylül 2018 - 23:59

Barış, Berke, Reyes, Slimani, Frey, Jailson, Benzia, Harun, Ferdi... Transferlerin geç yapılması, hafta içi gelenlerin 1-2 antrenman ile sahada yer alması çok garip. Sanki, Fenerbahçe 4. hazırlık maçında 3 yenilgi aldı desek yadırganmayacak. 

Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı transferler bana 2003-2004 sezonu Christoph Daum ile başlayan süreci hatırlattı. O dönemin Ümit Milli Takımı'ndan önemli genç isimlerini transfer etmişler ve No Name seviyesinde yabancılar almışlardı. Bu sezon da aynı şekilde genç isimler No Name yabancılar alındı. 

Ama bu sezon alınanlar bir Aurelio, bir Luciano, bir Nobre olabilecekler mi ? 

Tuncay Şanlı gibi bir Barış Alıcı var takımda ama Marco Aurelio'su kim olacak bu takımın?

Ya Pierre Van Hooijdonk? 34 yaşına rağmen takıma kalite katmıştı.

Takımın yaşlısı Valbuena hangi tecrübeyi, hangi kaliteyi kattı ? 

İki süreç arasındaki ilk önemli fark transferlerin parasızlıktan son güne kalması olabilir.

İki dönemin oyuncularını daha da karşılaştırabiliriz. Asıl karşılaştırmamız gereken DAUM-COCU olmalı bence. 

DAUM bizden biri olmuş halde hazır geldi takıma. Tecrübesi ve kalitesi ile takımı oturttu, 11'ini belirledi istediği ortamı kurdu.

COCU' ya hangi tarafından bakarsanız bakın DAUM'un yarısı olamaz. Bırakın ülke halini,  takımı tanıyana kadar sezon bitecek.

Bir hocanın kafasında sezona hazır, sistemi oturttuğu istediklerini yapacağından emin olduğu 11'i olur. Cocu'nun bu 4 maçtaki kadrolarına bakın her gün yeni bir isim geldikçe onları görmek için bu maçları seçmesi takımı çökertti.

Cocu'nun son önemli fırsatı milli maç arası. Bu 15 günde istediği sistemi oyun anlayışını sahaya yansıtacak 11'i bulmak zorunda. 

Fenerbahçe'den bahsediyorum. Camia bu sezona şampiyonluk parolası ile değil, YENİDEN sloganı ile başladı. Sahada buna yanıt gecikirse işler başka boyutlara taşınabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum