ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Tur kolay ama...

16 Şubat 2017 - 11:44

Krasnodar 8 yıllık mazisi olan bir kulüp. Varın gerisini siz düşünün. Adamlar uzun devre arası nedeniyle 2-3 aydır maç yapmıyor. Oyuncular sattılar yenilerini alıp hazırlık dönemi yaşadılar. Kondisyon olarak daha diri olmaları normal. Ama futbol kaliteleri 5.sınıf. Erken gol ile maça adeta 1-0 başlamaları dirençlerini daha da arttırdı. 

Peki Fenerbahçe..? Bildiğiniz gibi. Ununu elemiş eleğini asmış havasında 90 dk doldurmak için sahadalar. Ne organizasyon ne doğru pas trafiği ne de taktik disiplin. Alan gidiyor, gidemeyeceğini anlayınca kendisini izleyen bir arkadaşına pas veriyor. Bakınız Alper. Yine bencil, Golde hamle yerine bizler gibi topu izleyen ps özürlü top alamayınca sahada hayalete dönüşen Alper.

KJAER, TOPAL, BİRAZ DA LENS GERİSİ HİKAYE

Volkan goldeki hatasını saymazsak sonraki 85 dakika Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusuydu. Belki de tur ümitlerini İstanbul'a taşıyan kurtarışı 38.dakika da yaptı.

Kjaer, Topal ve biraz da Lens gerisi hikaye. Durarak oynayan, topu ayağına alanın ne yapacağını bilemez bakışları,  ve pas verecek adam bulamayınca ya uzun ya da geriye Volkan'a attığı toplar.

Bitik bir Hasan Ali, sadece koşan ama bir tane dahi etkili orta yapmaktan aciz Şener, kısaca "kırık iki kanıt". Sanırsın ki bu takım yeni kurulmuş, henüz sezon başı ve birbirlerine alışmaya çalışıyorlar. Yuh be kardeşim. Bakın bu Krasnodar'da hiç bir şey yok. Fenerbahçe turu kolay geçer ama günü kurtar aktan ve bir sonraki tur elenmekten öteye gitmez.

ADİL ABİ..!

Advocaat için çok değil 2 ay önce neler dedik neler. Oyuncularına çok adil davranıyor, onun bu adalet duygusu takımda rekabeti de arttırıyor ve doğru kadro ile çıktığında istediği sonuçları da alıyor dedik.

Artık onun adı "Adil abi" dedim mesela.. Ama ne oldu bu adama anlayamadım. Bırakın bizleri takıma bile sürpriz olacak isimleri sahaya sürmeye devam ediyor. Bu kez de Emenike. Yahu şimdi Emenike'nin Galatasaraylı Yasin'den ne farkı var. Bir kadro dışı bir sahada. Bir ceza bir ödül.

Bakın bu Advocaat'ın oyuncularına karşı en kötü hamlesi oldu. Ben artık takımda kimsenin ona saygı duyduğuna inanmıyorum. Takımın bireysel kalitesini ve kapasitesini eleştirebilirsiniz. Ama medyaya değil sadece yönetime. Bu takım sizi sezon sonuna taşıyacak. Transferin yapılamadığı ortamda fişi çekmiş gibi herkesle dalga geçer gibi kadrolar çıkaramazsınız.

Emenike zaten bitmişken ondan ne umdunuz. Atıf'ı Avrupa listesine kulübe için mi aldınız. Ozan'nın sadece yaşı genç ama orta saha için futbol zekası ilkokul seviyesi. Oysa, stoper olarak kaç maç görev yaptıysa bakın daha verimli olmuştur. Onda ne görüyosunuz da ısrarla sahaya sürüyorsunuz. Zaten onun mantığına göre Kasımpaşa maçında 11'de başlarsa şaşırmam.

Yazık, Fenerbahçe'nin düştüğü şu hale bakın.

Bunun sorumlusu tabiki sadece Advocaat değil.

Hatta Advocaaat 3.ya da 4. sırada gelir

YORUMLAR

  • 0 Yorum