ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Uğurcan ve Altay

02 Eylül 2019 - 02:10

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonun 25-30 haftasında pozisyona girdiği fok pozisyonunu bir maçta ortaya koydu. Çok net,  ilk 20 dakika Uğurcan olmasa Fenerbahçe 3-0 öne geçip Trabzonspor'a havlu attırır biz başka şeyler yazardık. Neydi o başlantış öyle. 20 dakikada FB 109 pas TS 18 pas. Topa sahip olma oranı %80 / 20. Ama atamayınca, ya da Tolga Ciğerci'nin bencil davranıp asist yerine kahramanlık sevdası  maçı buralara taşıdı. 

Müthiş bir 75 dakika izledik. Eğer bu maç 1-1 sona erdi ise tek nedeni iki genç kaleci Uğurcan ve Altay'dır. Çok net gol pozisyonlarının hepsi gol olsaydı Türk futbol tarihinin en gollü karşılaşması sıralamasında ilk üçe girerdi sanırım. Tabiki Fenerbahçe'nin Uğurcan'a takıldığı net pozisyon sayısı 2 kat daha fazlaydı ancak, Altay'ın skorun Trabzonspor lehine dönecek pozisyonları önlemesi bir o kadar değerliydi. Bu maçın konuşulacak çok tarafı var. 

Takım oyunu

Trabzonspor Fenerbahçe'ye göre daha hazır ve iyi başladı sezonu. Transferler Sturridge dışında çoktan bitmiş Avrupa'da gruplara kalmış hazır bir Trabzonspor. Diğer tarafta sol beki, stoperi ve sağ beki mecburi hizmet ve hala transfer yapmaya çalışan bu sezona da Şampiyonluk parolası ile giren Fenerbahçe. Ama ilk 2 haftayı kazanarak geçen bu takımın şartlar ne olursa olsun bir Kadıköy gerçeği var. Bu TARAFTAR ölüyü diriltir. Yaşlıyı sahanın en çalışkanı, tırsak adamı Süpermen yapar. Ancak bu taraftara kendini ispatlamak hastalığına kapılırsanız da sizi bir süre sonra eve gönderiverir. Böyledir FB taraftarı. Bu bölüm Tolga Ciğerci ve Deniz Türüç'e. Gol atmak için çırpınmayın takım için çırpınırken bu görüntünüz sizi benciller olarak ayrıştırıyor. Bakın pozisyonlara anlarsınız ne demek istediğimi. Tolga mesela. Daha 8. dakikada Rodriques bom boş önüne yuvarlasan 1-0 . Senin yapmadığını Kruse sana ders verir gibi yaptı. Mesela Deniz, ceza sahası önünden şut yerine pas verse Kruse kaleci ile karşı karşıya. Kısaca, TAKIM OYUNU oynayın yeter. Önünüze düşerse atarsınız, NASİP. 

Sol kanat 10 dakikada çöktü

1-0 dan sonra ne olduysa sol kanatta elektrikler kesildi. Rodrigues savunmaya yardım etmeyince Dirar'ın üzerinden çok geldi TS ve golü de ordan bu 10 dk içinde buldular zaten. Bu durum karın ağrısı ama arkası Dirar ve yanındaki Jailson'un nöbetçi savunmacı olmaları. Ersun hocanın planlarını bozuyor belli. Emre takımı yine iyi yönetti. Abdülkadir Parmak bir süre ona iyi baskı kursa da sahada çok dolaşıp takımı organize etmeyi bildi. Fenerbahçe yeni takım olmanın sorunlarını yaşıyor ama bu takım haftada bir maçla bile Sezonu bitiremez. Tecrübeli ama aynı zamanda yaşlı abiler 60 dan sonra bitiyor. Ve bu takım Vedat'ı hala verimli kullanamıyor. Adam kule gibi sürekli topu saklayıp takımı TS sahasına yerleştirdi ama gol noktalarında istediği topları alamadı. 

Fırat Aydınus

Yahu hocam 21.45 maçı oynandı. Pamuk gibi serin hava, maç keyifle ve harika  tempoyla su molası neyin kafası. Sen yorulduysan o ayrı. Çünkü kondisyonun yetersiz di. Ben mi kaçırdım göremedim, ya da bir ara çişe giderken olduysa bilemedim.

2.yarı verdin mi su molası. Vermediysen ben haklıyım. Onun dışında taraftar baskısından etkilenmeyen tavrın ve kararların fena değildi. 

Sonuçta Fenerbahçe doğru yolda. Hedefe doğru haftada bir maçla ilerlemek de güzel. Ancak, transfer eksiklikleri son virajı dönerken yoldan çıkarabilir dikkat...

YORUMLAR

  • 0 Yorum