ALİ İSMET URAL

ALİ İSMET URAL


Valbuena & Isla

11 Kasım 2018 - 20:38

Alanyaspor 4 haftadır kazanamamış ve teknik direktörsüz sahaya çıkmış da olsa Fenerbahçe'nin de durumu onlardan farklı değildi. Sarı-Lacivertliler de 6 maçtır kazanamıyordu. Bu yönden baktığımızda kazanmak hele milli maç arasına girerken çok moral güç sağlamış oldu. Şimdi Trabzon deplasmanı için 15 günlük bir süreç var önlerinde. 

Koeman'ın takım üzerindeki etkisini, sistem ve kadro konusunda yaptığı değişiklikleri mantıklı ve başarılı buluyorum. Anderlecht maçındaki skoru alacak oyun kurgusu, Galatasaray derbisinde 2-0 gerideyken kadroda değişim yerine sistemde değişim ile kazanacak şansı yakalaması ve Alanyaspor karşısında 4-2-4 başlayıp 2-0 öne geçtikten sonra ikinci yarı 4-2-3-1 e dönmesi takıma hakim olduğu anlamı taşır. 

Maçı yorumlamaya Valbuena ile başlamak gerek, çünkü iştahlı akıllı zeka fışkıran oyunu geceyi ilk yarıda huzura döndürdü. Galatasaray maçı da dahil buna.

Ama bence gecenin sürprizi Isla'nın defansif orta saha oynamasıydı.

Bakın, Aykut Kocaman dönemi hemen her yazımda veya Polat Labar'a konuk olduğum Radyo D programlarında "Isla Şili Milli Takımı ve Cagliari takımında gerektiği zaman bu pozisyonda oynuyor ama Aykut Hoca bunu neden göremiyor" diye bağırıp durmuştum.

Onca zaman geçti adamın kendini göstermesi bu maça nasip oldu. Çok iyi oynadı Isla. Akıllı, tek top çabuk oyun ve takımı rahatlatacak paslar ile kalitesini göstermiş oldu. Hatta, bana göre gecenin kötüsü Eljif Elmas'ın açıklarını da kapatmış oldu.

Trabzon deplasmanında da nasıl bir kadro ve oyun kurgusu ile çıkacağı çok önemli. Çünkü, Trabzonspor Fenerbahçe'yi yenemezse Ünal Hoca kesin gider. Bu stres onları maça sıkı bağlayacaktır. 

Sonuçta Fenerbahçe bu galibiyet ile oksijen çadırından çıkmış oldu. Lig maratonu için bu hoca bu kadro bu yapılanma sezon sonunda mutlu bir tablo çizmez, çok zor. Ancak ben duruma devre arası değişimler yenilikler 2. yarının mesajı olacaktır diye bakıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum